Zie Alle vacatures

Junior Auditor (0,8 - 1,0 fte)

Invloed van corona op sollicitatieproces

De afdeling Financial Audit

De afdeling Financial Audit is de interne accountantsafdeling van Universiteit Twente en is gepositioneerd binnen de dienst General Affairs, die rechtstreeks ressorteert onder het College van Bestuur. Financial Audit ondersteunt onze organisatie in het realiseren van haar doelstellingen door middel van het uitvoeren van kwalitatief hoogwaardige audits en het geven van adviezen. De uitkomsten uit deze audits moeten bijdragen aan het versterken van ons management en onze organisatieprocessen. 

Een fase van doorontwikkeling

Financial Audit verkeert momenteel in een fase van doorontwikkeling. In samenwerking met de openbaar accountant wordt de interne accountantsfunctie meer complementair aan – en is er minder overlap met – de functie van de openbaar accountant. Als gevolg daarvan wordt de accountantsfunctie in haar totaliteit – intern en extern samen – breder. Dit houdt in dat de controle van de (geconsolideerde) jaarrekening van UT, uitgevoerd volgens het reviewmodel met de openbaar accountant, op termijn wordt afgebouwd. De openbaar accountant zal deze controle zelfstandig gaan uitvoeren, of met beperkte gebruikmaking van de interne accountantsfunctie. Financial Audit behoudt een rol bij het controleren van subsidieverantwoordingen (c.q. het uitvoeren van overeengekomen specifieke werkzaamheden terzake) en het uitvoeren van het onderzoek naar de bekostigingsgegevens van de universiteit. De focus van Financial Audit verschuift daarbij van financial audits naar operational en IT-audits. Aandachtsgebieden als cybersecurity en cultuur en gedrag – zogeheten soft controls – krijgen meer aandacht. In dit veranderende landschap ben jij voor Financial Audit de collega die ontwikkelgericht is en die daarmee een bijdrage kan leveren aan de doorontwikkeling van de interne accountantsfunctie.

Werken bij UT in het nieuwe decennium

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze missie (Shaping 2030): als ultieme people-first technische universiteit versterken we de samenleving door middel van duurzame oplossingen. Als (junior) auditor maak je deel uit van een toonaangevende technische universiteit die onze wereld ten goede verandert en bijdraagt aan een eerlijke, duurzame, digitale samenleving. Als universiteit geven we het goede voorbeeld en nemen we duurzaamheid als voorwaarde in alles wat we doen. Onze drive om het beste in mensen naar boven te halen, betekent dat we gezonde werkprivékeuzes aanmoedigen, bijvoorbeeld door onze flexibele, aanpasbare voorwaarden. Onze universiteit biedt hiervoor de ideale setting. Bij de UT kun je er zeker van zijn dat jouw werk ertoe doet – evenals jij zelf.

Functieomschrijving

VERBETER ONZE BEDRIJFSPROCESSEN, VERSTERK ONZE INTERNE ACCOUNTANTSFUNCTIE MET FOCUS OP CULTUUR EN GEDRAG  

Als (junior) auditor bij Universiteit Twente draag je bij aan verbetering van bedrijfsprocessen binnen onze universiteit. Je voert (operational) audits uit en adviseert over de opzet en kwaliteit van informatie-, communicatie en controlesystemen waarbij gedragsbeïnvloedende factoren (soft controls) een rol spelen. De focus op cultuur en gedrag is nieuw bij ons, dus je hebt de vrijheid en ruimte om mee te denken over de vorm en inrichting van deze audits. Je functioneert rechtstreeks onder leiding van de interne accountant. Zoek jij een uitdagende functie bij een complexe organisatie en in een dynamische, inspirerende werkomgeving, waar veel ruimte is voor eigen ideeën en initiatieven? Lees dan vooral verder! 

Jouw uitdaging:

Jij bent een enthousiaste collega, die in staat is de organisatie verder te helpen op het gebied van cultuur en gedrag (soft controls), om hiermee de effectieve werking van beheersingsmaatregelen (hard controls) verder te ondersteunen. Jij voert audits uit en geef je advies over de effectiviteit en efficiency van bedrijfsprocessen. Je beoordeelt in welke mate onze organisatie in staat is om de processen en de daarmee samenhangende risico’s (gebeurtenissen en omstandigheden) te beheersen. Je schrijft mee aan de rapportage van bevindingen en aanbevelingen over het terugdringen van risico’s die verband houden met de (niet effectieve) werking van controls (hard en soft controls in samenhang bekeken). Wij hechten belang aan continu overleg en afstemming met stakeholders in de organisatie om adequaat in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en opkomende risico’s en om als auditor blijvend van toegevoegde waarde te kunnen zijn. 

Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • Je voert bij diverse organisatieonderdelen auditwerkzaamheden uit op het gebied van soft controls en legt de uitkomsten van deze werkzaamheden, alsmede de verkregen controle-informatie vast in het controledossier;
 • Je beoordeelt de betrouwbaarheid van de controle-informatie, signaleert onvolkomenheden en interpreteert en analyseert de uitkomsten;
 • Je draagt zorg voor afstemming met belanghebbenden over de bevindingen en conclusies uit de werkzaamheden;
 • Je stelt op basis van jouw bevindingen, conclusies en aanbevelingen (delen van) een concept rapportage op.
 • Je bent bereid om naast onderzoeken specifiek gericht op cultuur en gedrag en/of het aspect van soft controls, tevens audits uit te voeren die zich hoofdzakelijke focussen op het aspect van hard controls;
 • Je zet data analytics tooling in voor een effectieve en efficiënte uitvoering van audits.

Profiel

 • Je hebt een proactieve en flexibele werkhouding;
 • Je hebt overtuigingskracht en bent tegelijkertijd organisatiesensitief;
 • Je bent (bijna) afgestudeerd als bachelor/master (HO/WO) met achtergrond in de psychologie, sociologie of andere relevante sociale wetenschap;
 • Je hebt 1-3 jaar werkervaring opgedaan tijdens een relevante (bij)baan of stage;
 • Je hebt affiniteit met systemen/automatisering ten behoeve van de inzet van data analyse en data/process mining bij de uitvoering van audits;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk (niveau B2 Cambridge First Level) of bent in staat dit binnen korte tijd te ontwikkelen. De Universiteit Twente biedt hiervoor diverse taalcursussen aan.


INFORMATIE EN SOLLICITATIE 

Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Dan willen wij gráág van je horen. Stuur ons via de button “klik hier om te solliciteren” jouw schriftelijke sollicitatie, vergezeld van een Curriculum Vitae, vóór 24 augustus 2020. Wij zien ernaar uit. 

Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met drs. Renata de Boer-Oosterkamp RA, hoofd Financial Audit, telefoon 053 489 2206 (e-mail: r.j.g.m.deboer‑oosterkamp@utwente.nl).

Screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Ons aanbod

 • Wij bieden je een fulltime (32-38 uur per week) functie in een uitdagende en dynamische werkomgeving.
 • Het dienstverband is in eerste instantie voor één jaar met een proeftijd van twee maanden; voortzetting van de functie na deze periode is een mogelijkheid.
 • Je salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, bedraagt minimaal € 2.656 en maximaal € 4.402,- bruto per maand (bij een fulltime dienstverband, 38 uur per week) in overeenstemming met de cao-NU.
 • Een vakantie-uitkering van 8% van het bruto jaarinkomen en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Uitstekende mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Pensioenopbouw via het ABP.
 • Mogelijkheden tot het sparen van verlofuren voor sabbatical leave.
 • Minimaal 41 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • Uitstekende en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden.

De organisatie

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over vijf faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

General Affairs biedt managementondersteuning aan het CvB en de universiteit als geheel. General Affairs bestaat onder andere uit het team bestuursondersteuning CvB, dat geleid wordt door de secretaris van de universiteit. Dit team werkt in nauw overleg met het CvB en coördineert de afstemming tussen de verschillende diensten en ondersteunt de bestuurlijke processen.

Verder zijn bij General Affairs enkele eenheden met een verschillend karakter ondergebracht. Dit zijn de volgende eenheden: Financial Audit, Innovation Lab (onderdeel van Novel-T), Strategic Business Development (SBD) en U-Today. Deze eenheden hebben ieder een eigen rol en positie binnen de universiteit.

Junior Auditor (0,8 - 1,0 fte)
Klik hier om te solliciteren