Zie Alle vacatures

IT auditor (0,8-1,- fte)

Invloed van corona op sollicitatieproces

De afdeling Financial Audit

De afdeling Financial Audit is de interne accountantsafdeling van Universiteit Twente en is gepositioneerd binnen de dienst General Affairs, die rechtstreeks ressorteert onder het College van Bestuur. Financial Audit ondersteunt onze organisatie in het realiseren van haar doelstellingen door middel van het uitvoeren van kwalitatief hoogwaardige audits en het geven van adviezen. De uitkomsten uit deze audits moeten bijdragen aan het versterken van ons management en onze organisatieprocessen.

Een fase van doorontwikkeling

Financial Audit verkeert momenteel in een fase van doorontwikkeling. In samenwerking met de openbaar accountant wordt de interne accountantsfunctie meer complementair aan – en is er minder overlap met – de functie van de openbaar accountant. Als gevolg daarvan wordt de accountantsfunctie in haar totaliteit – intern en extern samen – breder. Dit houdt in dat de controle van de (geconsolideerde) jaarrekening van UT, uitgevoerd volgens het reviewmodel met de openbaar accountant, op termijn wordt afgebouwd. De openbaar accountant zal deze controle zelfstandig gaan uitvoeren, of met beperkte gebruikmaking van de interne accountantsfunctie. Financial Audit behoudt een rol bij het controleren van subsidieverantwoordingen (c.q. het uitvoeren van overeengekomen specifieke werkzaamheden terzake) en het uitvoeren van het onderzoek naar de bekostigingsgegevens van de universiteit. De focus van Financial Audit verschuift daarbij van financial audits naar operational en IT-audits. Aandachtsgebieden als cybersecurity en cultuur en gedrag – zogeheten soft controls – krijgen meer aandacht.

In dit veranderende landschap ben jij voor Financial Audit de collega die ontwikkelgericht is en die daarmee een bijdrage kan leveren aan de doorontwikkeling van de interne accountantsfunctie. 

IT-architectuur

Het IT-landschap van Universiteit Twente bestaat uit IT-systemen voor bedrijfsvoering, onderwijs en onderzoek. Het kent zowel complexe concernsystemen voor bedrijfsvoering als centraal beheerde specifieke oplossingen voor onderzoek in een hybride on-premise/SaaS landschap. Onze federatieve samenwerking met andere onderzoeksgroepen, universiteiten en externen vergroot de complexiteit en dynamiek binnen het landschap en van de bijbehorende lijn- en beheerprocessen.

Werken bij UT in het nieuwe decennium

Universiteit Twente (UT) is het nieuwe decennium ingegaan met een ambitieuze missie (Shaping 2030): als ultieme people-first technische universiteit versterken we de samenleving door middel van duurzame oplossingen. Als IT Auditor maak je deel uit van een toonaangevende technische universiteit die onze wereld ten goede verandert en bijdraagt aan een eerlijke, duurzame, digitale samenleving. Als universiteit geven we het goede voorbeeld en nemen we duurzaamheid als voorwaarde in alles wat we doen. Onze drive om het beste in mensen naar boven te halen, betekent dat we gezonde werkprivékeuzes aanmoedigen, bijvoorbeeld door onze flexibele, aanpasbare voorwaarden. Onze universiteit biedt hiervoor de ideale setting. Bij de UT kun je er zeker van zijn dat jouw werk ertoe doet – evenals jij zelf.

Functieomschrijving

VERBETER ONZE IT-PROCESSEN, VERSTERK ONZE INTERNE ACCOUNTANTSFUNCTIE EN ADVISEER ONS MANAGEMENT 

Als IT-auditor bij Universiteit Twente draag je bij aan verbetering van processen binnen onze universiteit. Je hebt direct contact met het management en kunt wezenlijk verschil maken voor je collega’s en de instelling. Je functie is nieuw bij ons, dus je hebt veel vrijheid en ruimte om je werk zelf vorm te geven en in te richten. Zoek jij een uitdagende IT-functie bij een complexe organisatie en in een dynamische, inspirerende werkomgeving, waar veel ruimte is voor eigen ideeën en initiatieven? Lees dan vooral verder!

Jouw uitdaging
Jij bent een enthousiaste collega, die in staat is de organisatie verder te helpen met vraagstukken op het gebied van risico’s, beheersing, inrichting en verandering. In deze nieuwe functie ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van audits en voor het geven van advies over de beheersing van onze IT-systemen, de inrichting van de IT-organisatie, informatiebeveiliging, privacywetgeving (AVG) -en cybercrime. Jouw functie beslaat de IT infrastructuur van zowel de centrale als de decentrale (instellings-)systemen van onze dienst Library, ICT Services & Archive en de decentrale functioneel-beheer-afdelingen. Jij bent verder een proactieve gesprekspartner van het management, waaronder het College van Bestuur en de Raad van Toezicht. Je geeft input over onderwerpen als de strategische inzet van IT, IT‑beleidsvorming en implementatie. Wij hechten ook belang aan continu overleg en afstemming met key-strategische stakeholders op de relevante onderwerpen voor onze universiteit. Hiermee help jij ons om adequaat in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en opkomende risico’s en om als auditor blijvend van toegevoegde waarde te kunnen zijn. 

Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van risk-based audits en voor het geven van advies over de naleving van het informatiebeleid, de informatiebeveiliging, privacy en security;
 • Je bespreekt de bevindingen die voortvloeien uit audits met het verantwoordelijk management en je overtuigt hen ervan de aanbevelingen uit de audits op te volgen;
 • Je bent in staat op vasthoudende én realistische wijze de opvolging van aanbevelingen te monitoren;
 • Je signaleert actief behoeften voor IT-dienstverlening binnen de organisatie en bespreekt de mogelijkheden tot (vervolg) opdrachten met key-strategische stakeholders;
 • Je draagt proactief bij aan het specialisme door het ontwikkelen van producten die toegevoegde waarde leveren (volgens de Agile methodiek), teneinde zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften van stakeholders;
 • Je bewaakt en verbetert continu de kwaliteit van de audits en brengt daarmee de IT-auditfunctie binnen onze organisatie naar een hoger plan;
 • Je zet data analytics tooling in voor een effectieve en efficiënte uitvoering van audits;
 • Je volgt de ontwikkelingen op het vakgebied en vertaalt deze naar kwaliteitsverbeteringen voor onze eigen organisatie.

Profiel

 • Je hebt een proactieve en flexibele werkhouding;
 • Je hebt overtuigingskracht en bent tegelijkertijd organisatiesensitief;
 • Je hebt met succes een opleiding tot IT-auditor op post-masterniveau afgerond, bij voorkeur een opleiding tot Register EDP-auditor (RE), eventueel aangevuld met certificering als Certified Information Systems Auditor (CISA) en/of Certified Information Systems Security Professional (CISSP);
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring als IT-auditor, bij voorkeur bij organisaties met een complexe IT omgeving;
 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van data analyse en data/process mining, die ingezet kunnen worden bij de uitvoering van audits;
 • Je bent bereid om behalve met IT-audits te helpen bij overige audits, waarbij je ervaring met financial en operational audits een pré is;
 • Je hebt sterke onderzoekende en analytische vermogens;
 • Je bent ontwikkelgericht en vernieuwend;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk (niveau C1 Cambridge Advanced English) of bent in staat deze taalvaardigheden binnen korte tijd te ontwikkelen. Universiteit Twente biedt hiervoor diverse taalcursussen aan.


INFORMATIE EN SOLLICITATIE

Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Dan willen wij gráág van je horen. Stuur ons via de button “klik hier om te solliciteren” jouw schriftelijke sollicitatie, vergezeld van een Curriculum Vitae, vóór 24 augustus 2020. Wij zien ernaar uit. 

Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met drs. Renata de Boer-Oosterkamp RA, hoofd Financial Audit, telefoon 053 489 2206 (e-mail: r.j.g.m.deboer‑oosterkamp@utwente.nl)

Screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Ons aanbod

 • Wij bieden je een fulltime (32-38 uur per week) functie in een uitdagende en dynamische werkomgeving.
 • De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met een proeftijd van twee maanden; voortzetting van de functie na deze periode is een mogelijkheid.
 • Je salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, is maximaal € 6.317,- bruto per maand (bij een fulltime dienstverband, 38 uur per week) in overeenstemming met de cao-NU.
 • Een vakantie-uitkering van 8 % van het bruto jaarinkomen en een eindejaarsuitkering van 8,3 %.
 • Uitstekende mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Pensioenopbouw via het ABP.
 • Mogelijkheden tot het sparen van verlofuren voor sabbatical leave.
 • Minimaal 41 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • Uitstekende en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden.

De organisatie

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over vijf faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

General Affairs biedt managementondersteuning aan het CvB en de universiteit als geheel. General Affairs bestaat onder andere uit het team bestuursondersteuning CvB, dat geleid wordt door de secretaris van de universiteit. Dit team werkt in nauw overleg met het CvB en coördineert de afstemming tussen de verschillende diensten en ondersteunt de bestuurlijke processen.

Verder zijn bij General Affairs enkele eenheden met een verschillend karakter ondergebracht. Dit zijn de volgende eenheden: Financial Audit, Innovation Lab (onderdeel van Novel-T), Strategic Business Development (SBD) en U-Today. Deze eenheden hebben ieder een eigen rol en positie binnen de universiteit.

IT auditor (0,8-1,- fte)
Klik hier om te solliciteren