Zie Alle vacatures

Technicus Energy Materials & Systems

Invloed van corona op sollicitatieproces

Binnen de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) zijn ongeveer 850 medewerkers en ruim 2700 studenten betrokken bij onderwijs en onderzoek op de gebieden chemie, processen, materialen, optica en vloeistoffysica. Het onderzoek van de leerstoel Energy, Materials & Systems (EMS) van de faculteit TNW richt zich in zeer brede zin op Toegepaste Supergeleiding en Cryogene Technieken. Het onderzoek van EMS is toepassingsgericht en profiteert ruimschoots van haar internationaal erkende expertise en unieke infrastructuur. Focus ligt met name op duurzaamheid met betrekking tot energie en gebruik van materialen .

EMS heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in internationaal baanbrekende projecten op het vlak van duurzame energie (b.v. in ITER m.b.t. kernfusie), maar ook in niet-energiegerelateerde, maar zeer uitdagende, projecten bij CERN en ESA

Functieomschrijving

We zoeken een enthousiaste medewerker met grote interesse in fysisch onderzoek, die experimenteel handig is en communicatief sterk. Als technicus zal je onder andere betrokken kunnen worden bij de volgende projecten:

MDS: Magnetic Density Separation:

MDS is een nieuwe techniek om materialen te scheiden op basis van hun massa dichtheid, wat vooral voor recycling maar ook voor industriële processen interessant is. De materialen worden gemalen en in een magnetische vloeistof gebracht, die dan door een kanaal stroomt waarin een magneetveldgradiënt heerst. De vloeistof wordt aangetrokken in de richting van het sterkere veld en drukt daardoor de te scheiden (niet-magnetische) deeltjes van de magneet weg. Dit effect is sterker naarmate de deeltjes lichter zijn. Zowel de snelheid als de kwaliteit van de scheiding kan aanzienlijk worden verbeterd met supergeleidende magneetspoelen, die veel sterkere velden kunnen opwekken. Binnen een bredere samenwerking met een aantal kennisinstituten en bedrijven, heeft de leerstoel EMS hiervoor een supergeleidend systeem ontworpen dat nu geassembleerd wordt. Als technicus zal je betrokken worden bij experimenten aan dit eerste test- en demonstratie-systeem en later bij het ontwerp van een ‘uitgekleed’ industrieel prototype. 

HSLM:

Ook in het “High Speed Linear Motor” (HSLM) project staat het krachtiger magneetveld van supergeleidende spoelen centraal. Hier wordt dit krachtiger veld gebruikt in de stator van een lineaire motor, om zo tot versnellingen te komen die in principe minstens 3 keer hoger zijn dan wat met de huidige technologie kan. De eerst beoogde toepassing zijn lithografie machines voor de halfgeleider industrie. Het hoofddoel van dit project is het aftasten van de grenzen van deze nieuwe technologie. Die kunnen zowel thermisch als mechanisch zijn en worden in kaart gebracht met een reeks modelen en ondersteunende experimenten. Binnen dit project ligt de taak van de technicus vooral op het helpen ontwerpen van gespecialiseerde testopstellingen en op het assisteren met de metingen.        

CryoSponge:

Voor het vervoer van biomedische samples word een zogenaamde “dryshipper” gebruikt. Zo’n “dryshipper” bevat vloeibaar stikstof in een poreus materiaal. In het CryoSponge project onderzoeken we de absoprtie en verdamping van cryogene vloeistoffen. Als technicus zal je samen met de promovendus in dit project werken aan experimentele test-opstellingen.

Profiel

  • Je beschikt minimaal over een relevante HBO opleiding, bij voorkeur Technische Natuurkunde;
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je bent iemand die zelfstandig kan werken, problemen oplost en het bedenken van oplossingen als uitdaging ziet;
  • Je kunt goed samenwerken en meedenken met onderzoekers en neemt zelf initiatieven.

INFORMATIE EN SOLLICITATIE

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer prof.dr.ir. Marcel ter Brake,

Telefoon; 053-4894349, mail; h.j.m.terbrake@utwente.nl.

research info: http://lt.tnw.utwente.nl/research/cooling

Je sollicitatie, voorzien van een CV en korte motivatiebrief, kun je indienen via onderstaande link. De sluitingsdatum voor deze vacature is 31 mei 2020.

Ons aanbod

  • Een fulltime dienst (38 uur) voor de periode van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging;
  • Een afwisselende functie, binnen een prettige en uitdagende werkomgeving met een informele werksfeer;
  • Het salaris bedraagt maximaal € 3.895,- bruto per maand (schaal 9 CAO NU) afhankelijk van je opleiding en ervaring;
  • De UT biedt een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaaruitkering van 8.3%, 232 vakantie-uren op basis van een fulltime dienstverband, en bij een werkweek van 40 uur ontvang je daarnaast 96 extra compensatie-uren.

De organisatie

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over vijf faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. 

Binnen de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente zijn ongeveer 700 medewerkers en ruim 2000 studenten betrokken bij onderwijs en onderzoek op de gebieden chemie, processen, materialen, optica en bio- en vloeistoffysica. De onderzoekers verrichten, veelal deel uitmakend van onderzoeksinstituten, onderzoek dat nationaal en internationaal in hoog aanzien staat. De faculteit werkt intensief samen met industriële partners en onderzoekers in binnen- en buitenland en verricht veel onderzoek voor externe opdrachtgevers en financiers. Een krachtige stimulans gaat uit van de vele jonge onderzoekers die als promovendus en postdoc innovatief onderzoek verrichten.

Technicus Energy Materials & Systems
Klik hier om te solliciteren