Zie Alle vacatures

Senior Electronics Engineer

Invloed van corona op sollicitatieproces

Functieomschrijving

Uitdaging

Binnen de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente die samenwerkt in de onderzoeksinstituten MESA+ voor Nanotechnologie en TechMed is de Physics of Fluids (PoF) groep gevestigd. De groep is onderdeel is van het Max Planck Center Twente en richt zich op natuurkundig onderzoek op het gebied van stromingsleer en warmteoverdracht, met name micro- en nanofluidics, turbulentie, tweefasenstroming en biomedisch gerelateerde stromingsleer. De groep heeft verschillende grote opstellingen en faciliteiten, zoals twee zelfontworpen Taylor-Couette setups, twee verticale waterkanalen en een zelfontworpen hogesnelheidscamera. PoF heeft 90 medewerkers en 20 labs, en beschikt over een eigen werkruimte voor electronica.

Als Senior Electronics Engineer bent u medeverantwoordelijk voor het ontwerp, de verdere ontwikkeling en het onderhoud van de faciliteiten. U verdiept zich inhoudelijk in nieuwe experimentele technieken en doet onderbouwde voorstellen voor het verbeteren van de apparatuur, dan wel het ontwerp en acquisitie van nieuwe apparatuur. Een neventaak betreft het plaatsen en bijhouden van de bestellingen van de vakgroep, waar reeds een database applicatie voor bestaat.

Profiel

Naast een afgeronde opleiding van Electrotechniek, Robotica, Automatisering of aanverwand op MBO of HBO niveau, zoeken wij iemand die ervaring heeft met het ontwerpen van electronische circuits, het programmeren van microcontrollers, en meet- en regeltechniek. Wij verwachten van u dat u zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken. U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Engelse en de Nederlandse taal. Kennis van SolidWorks en mechanische kennis is een pré.

Ons aanbod

Het betreft een fulltime functie (38 uur per week) voor bepaalde tijd. U krijgt in eerste instantie een dienstverband voor 1 jaar waarbij verlenging of een vaste aanstelling tot de mogelijkheden behoren. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO NU. Uw salaris bedraagt, afhankelijk van uw opleiding en de duur en relevantie van uw werkervaring maximaal € 3445,-- bruto per maand (schaal 8). Daarnaast biedt de UT een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.


INFORMATIE EN SOLLICATIE

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Prof. dr. Detlef Lohse (telefoon: 053-489 2470, email: poftnw@utwente.nl).

Uw schriftelijke sollicitatie inclusief curriculum vitae, en eventuele referenties kunt u tot 15 juni 2020 versturen via onderstaande link.

De organisatie

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over zes faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. 

Binnen de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente zijn ongeveer 700 medewerkers en ruim 1100 studenten betrokken bij onderwijs en onderzoek op de gebieden chemie, processen, materialen, optica en bio- en vloeistoffysica. De onderzoekers verrichten, veelal deel uitmakend van onderzoeksinstituten, onderzoek dat nationaal en internationaal in hoog aanzien staat. De faculteit werkt intensief samen met industriële partners en onderzoekers in binnen- en buitenland en verricht veel onderzoek voor externe opdrachtgevers en financiers. Een krachtige stimulans gaat uit van de vele jonge onderzoekers die als promovendus en postdoc innovatief onderzoek verrichten.

Senior Electronics Engineer
Klik hier om te solliciteren