De collegekaart van de Universiteit Twente is een geldig legitimatiebewijs binnen de Universiteit Twente. Deze kaart toon je op verzoek als je gebruik maakt van universitaire voorzieningen zoals het volgen van colleges, het afleggen van tentamens, het bezoeken van bibliotheken.

Wanneer krijgt een student een collegekaart?

Collegekaarten studiejaar 2021-2022

Voor studiejaar 2021-2022 worden de collegekaarten vanaf 15 augustus 2021 geprint en toegestuurd per post. Na deze datum kun je de collegekaart verwachten per post. Dit proces kan maximaal twee weken in beslag nemen. Dit geldt enkel voor studenten die in dit collegejaar hun studie starten aan de universiteit.

Een aantal weken nadat je status in Studielink – onder Mijn Opleidingen - is gewijzigd in Ingeschreven en je hebt je daarnaast ook een ontvangstbevestiging gekregen van je inschrijving en je hebt je pasfoto geüpload via Osiris en je hebt een correspondentieadres in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland dan ontvang jij jouw collegekaart per post.

Heb jij al een adres in de bovengenoemde landen maar dit nog niet aangepast dan graag je correspondentieadres in Studielink aanpassen zodat wij je collegekaart per post kunnen opsturen.

Wanneer krijgt een exchange-, KOM- en bijvak-student een collegekaart?

Wanneer je registratie is verwerkt en je hebt je pasfoto geüpload via Osiris krijg je mail van Student Services op je student mailaccount.

Wanneer krijgt een cursist een collegekaart?

Wanneer je registratie is verwerkt en je hebt je pasfoto geüpload via Osiris kan je programmacoördinator een collegekaart bij Student Services aanvragen. De collegekaart wordt niet door Student Services opgestuurd.

Diefstal/verlies

In geval van diefstal of verlies van de kaart kun je tegen betaling van € 10,- bij de Student Services in de Vrijhof een nieuwe collegekaart aanvragen.

Uploaden pasfoto via Osiris

Via Osiris moet je zelf een pasfoto uploaden. Zorg ervoor dat je wel een goed gelijkende foto upload, anders heb je kans dat je niet wordt toegelaten tijdens een tentamen. Je zou eraan kunnen denken om zelf een foto te maken van je gezicht.

  1. Ga naar Osiris.
  2. Kies voor de optie ‘uploaden pasfoto’.
  3. Kies voor de optie ’Browse’ om een bestand te kiezen.
  4. Je pasfoto is nu geüpload.

Toepassingen collegekaart

  • Collegekaart: de kaart is geldig als legitimatiebewijs van de universiteit. De collegekaart is geldig tot dat je je uitschrijft aan Universiteit Twente.
  • Bibliotheekkaart: de kaart fungeert als lenerspas. Meer informatie over je bibliotheekkaart en account vind je onderaan deze pagina.
  • Union Card: als je gebruik wilt maken van de sport- en/of cultuurvoorzieningen in Enschede. Kijk op de website van de Student Union voor meer informatie over de Union Card.

Verklaring van inschrijving

Met een verklaring van inschrijving kun je aantonen dat je staat ingeschreven (bijvoorbeeld voor studiefinanciering of bij een verzekeringsmaatschappij). Op deze verklaring staat o.a. voor welke opleiding en voor welke periode je bent ingeschreven. De verklaring van inschrijving is te downloaden via Osiris Student.

Originele verklaring van inschrijving

Mocht de verklaring van inschrijving vanuit Osiris Student niet voldoende zijn, neem dan contact op met Student Services.

Toegang tot de bibliotheek

Studenten en medewerkers kunnen gebruik maken van de UT-bibliotheek. De bibliotheek stelt wetenschappelijke informatie beschikbaar voor onderwijs en onderzoek. De website van de bibliotheek is de toegang tot de digitale bibliotheek met onder meer e-books, wetenschappelijke tijdschriften en literatuurdatabases. Ook vind je daar meer informatie over ons. De Universiteitsbibliotheek (UB) is dé plek om rustig te lezen of te studeren, of om samen te werken aan een project in één van de projectruimtes in de UB in de Vrijhof.

Bibliotheekpas en -account

Als nieuwe student krijg je met je collegekaart automatisch een bibliotheekpas en een bibliotheekaccount. Met dit account kun je je lenersgegevens inzien, boeken reserveren en verlengen. Op je collegekaart staat bij “bibl. code” een achtcijferig nummer. Dit is je ‘lenersnummer’ van je bibliotheekaccount.  

.