Update bouwfase Technohal

De renovatie van de Technohal is na de zomerperiode weer in volle gang. Zo zijn diverse luchtkanalen, klimaatplafonds, verlichting en wanden geplaatst en krijgt het gebouw herkenbare ruimten. Inmiddels is de aanbesteding voor het interieur afgerond en worden de werktekeningen gemaakt voor de vaste inrichtingselementen (zie 3D afbeelding). Daarnaast is gestart met de voorbereiding voor de infrastructuur aan de voorzijde van de Technohal.

 

Op het dak van de Technohal zijn nu ook de zonnepanelen geplaatst. 

Met de aannemer zijn de afgelopen periode diverse gesprekken gevoerd over de vertraging in de bouw, opgelopen door weersomstandigheden en door het aantreffen van onverwachtse hoeveelheden asbest. Dit leidt tot extra kosten en daarover zijn nu afspraken gemaakt. Dit betekent dat de bouwkosten voor de Technohal hoger uitpakken dan voorzien. Een deel daarvan wordt vergoed door de aannemer en een deel komt ten laste van de UT. Deze kosten zijn nog steeds op te vangen binnen het totale budget van het lange termijn strategisch huisvestingsplan.

Onlangs hebben we afscheid genomen van de projectleider vanuit de dienst Campus en Facilitymanagement, Dorien van der Aa, die een andere uitdaging buiten de UT is aangegaan. Haar vervanger, Rob Nengerman, is sinds kort in dienst van de UT en neemt zijn taken als projectleider voortvarend op.

Planning

In april 2019 staat nu de oplevering gepland. Aansluitend zullen nog gebruikersspecifieke werkzaamheden plaatsvinden en opvolgend de daadwerkelijke verhuizing.  De Technohal is gebruiksklaar voor het nieuwe academisch jaar in 2019.

Contactpersoon: Bertyl Lankhaar (+31 (0) 53 489 2210 or +31 (0)6 2002 74 35), woordvoerder College van Bestuur Universiteit Twente. 

Meer informatie op de website Lange Termijn Strategische Huisvesting:  https://www.utwente.nl/technohal