HomeOnderwijsOnderwijs voor professionalsOpleidingenMasterclass Strategie, Beleid & Politiek

Strategie, Beleid & Politiek

Deeltijd cursus

Politiek, beleid en sturing worden analytisch onderscheiden in de Masterclass Strategie, Beleid & Politiek.

Waarden voor de samenleving

Politiek gaat over de vraag hoe een samenleving de problemen waar ze mee wordt geconfronteerd op een bevredigende wijze kan aanpakken. Daarbij strijden maatschappelijke waarden om voorrang. Denk aan veiligheid, vrijheid, solidariteit, rechtvaardigheid en individuele ontplooiingskansen. Politiek wordt, in een bekende definitie, ook wel gezien als de gezaghebbende toedeling van waarden voor de samenleving.

Beleid wordt gezien als het geheel van voornemens, keuzen en acties van bestuurlijke actoren gericht op de sturing van maatschappelijke problemen.

Peter van den Breukel, Manager Enforcement and Policy Department, Douane Nederland
“Deze masterclass voegt absoluut waarde toe aan jouw functioneren: reflecterend, wetenschappelijk gefundeerd en praktisch toepasbaar!”
Peter van den Breukel, Manager Enforcement and Policy Department, Douane Nederland

U leert over verschillende aspecten

Kort gezegd: de samenleving worstelt met problemen en bestuurlijke actoren proberen die problemen op te lossen of in iedere geval te verminderen. Van belang is dan de zorgvuldige inzet van uiteenlopende instrumenten, waaronder de inzet van medewerkers. In deze masterclass komen de verschillende aspecten van politiek, beleid en sturing uitgebreid aan de orde.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Masterclass Strategie, Beleid & Politiek
Graad: certificate
CROHO-code
Faculteit
Behavioural Management and Social sciences
Duur
10 weken
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
90% Nederlandstalig
10% Engelstalig
Instroommoment
5 januari 2023 - 10 maart 2023
Locatie
Utrecht
Nederland
Aantal plaatsen
Er zijn 25 opleidingsplaatsen

Meer informatie?

Meer informatie over de Masterclass Strategie, Beleid en Politiek? Bekijk de leerdoelen en het deelnemersprofiel van deze opleiding. Praktische informatie vindt u bij het programma overzicht en de data, kosten en locatie. Of bent u benieuwd naar de docenten van de opleiding? Deze pagina's vindt u tevens links in de menubalk. Voor aanvullende vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Brochure aanvragen

Wilt u een brochure over de Materclass Strategie, Beleid en Politiek of de verschillende masterclasses ontvangen? Zodat u alle informatie thuis of op uw werk kunt nalezen, of de informatie kunt gebruiken om het gesprek aan te gaan met uw leidinggevende of HR collega. Vul onderstaand aanvraagformulier in en ontvang de brochure digitaal.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies