Overig

Themasessie 1

11:15 - 12:00 Datagestuurd werken vertaald naar de dagelijkse praktijk.

Data gedreven werken is werken op basis van feiten uit de projecten, de markt en de klanten. Deze feiten worden verzameld in de vorm van data en geanalyseerd naar informatie. Samen met marktkennis worden deze op de juist manier geïnterpreteerd naar bruikbare inzichten zodat op basis hiervan strategische keuzes gemaakt kunnen worden tijdens de aanbesteding en uitvoering van projecten. 

Hoe begin je met datagedreven werken in een projectmatig werkende organisatie? In de workshop delen wij onze ervaringen en een stappenplan om met datagedreven werken te beginnen.


Datagestuurd werken vertaald naar de dagelijkse praktijk.
Michael Sauerbier

Directeur en oprichter Cratos Consulting 

"Ik ben continu bezig met de vraag: hoe vergroot je de kans om ambities daadwerkelijk te realiseren, om succesvol te zijn? Mijn antwoord op deze vraag is: 'LEER VERANDEREN’. Voor organisaties is verandering nu eenmaal de enige constante! De waarde van veranderen ligt niet in wat je vandaag doet, maar in wat je morgen wil bereiken."

Themasessie 2

Themasessie 3

15:30 - 16:15 DATA DRIVEN RISK MANAGEMENT FOR FIRE SERVICES

De Nederlandse brandweer- en reddingsdiensten en Brandweer Twente in het bijzonder zijn bezig met het opbouwen van een grote database over branden en andere incidenten. Gedetailleerde informatie over incidenten in het verleden kan helpen om risicoprofielen te verbeteren, waardoor middelen (personeel en materiaal) beter kunnen worden ingezet.

De wiskunde biedt de instrumenten om betrouwbare risicoprofielen op te stellen op basis van omgevingsvariabelen zoals woningtypes, bevolkingsstatistieken of weersomstandigheden.

De twee sprekers van vandaag zullen de techniek op het gebied van incidenten databanken presenteren. Daarnaast bespreken ze hoe technieken voor machine learning kunnen worden gebruikt om de belangrijkste omgevingsvariabelen te selecteren uit een grote reeks kandidaten en een statistisch model schetsen dat toekomstig risico kan voorspellen en de onzekerheid kan kwantificeren.