Luister hier alle podcasts over Risicomanagement

Alle informatie overzichtelijk en bij de hand.

Cybersecurity: the data security detangler

Jaya Balloo is één van de meest invloedrijke experts op het gebied van cybersecurity.  Ze legt uit hoe de wirwar van digitale infrastructuur in combinatie met de oneindige stroom aan data leidt tot een netwerk waarin cyberdreigingen aan de orde van de dag zijn.

Balloo, die op de Dies Natalis van de UT benoemd werd tot eredoctor, vertelt dat er behoefte is aan een specialist om deze warboel te ontwarren om de tijd tussen detectie en reactie op kwetsbaarheden te minimaliseren. De vraag naar dit beroep zal in het jaar 2030 dramatisch zijn toegenomen.

Vaak gebruiken aanvallers social engineering om toegang te krijgen tot onze meest waardevolle gegevens. UT-onderzoeker en kerndocent Jan-Willem Bullee legt uit welke tactieken aanvallers gebruiken en hoe we ons eigen informatiebewustzijn kunnen trainen.

Cybersecurity: the data security detangler

Zijn we in 2030 beter voorbereid op een crisis?

Technologie rukt overal op en we zijn er steeds meer afhankelijk van. Dit brengt ook nieuwe risico’s met zich mee. Wat als een groot hightechsysteem uitvalt? En hoe vinden we een antwoord op (mondiale) rampen? Deze coronaperiode is sowieso één grote periode van risicomanagement, wat leren we ervan? Marielle Stoelinga vertelt erover.

Klik op de onderstaande afbeelding om de podcast te beluisteren. 

Zijn we in 2030 beter voorbereid op een crisis?
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies