Vind de juiste balans tussen studie, werk en privé

Alle informatie van de deeltijd master Public Management overzichtelijk en bij de hand.

Hoe combineer je het volgen van een postacademische opleiding met een fulltime baan en een druk privéleven? Die vraag legden wij voor aan de alumni van onze Master Public Management (MPM).

Tips volgens onze ervaringsdeskundigen

We draaien er niet omheen: parttime een universitaire studie volgen is best intensief. Des te belangrijker om de balans tussen werk, studie en privé goed te behouden. We lieten onze ervaringsdeskundigen aan het woord, zij weten er immers alles vanaf. Alumni van de Master Public Management gaven de volgende tips:

Discipline

Met stip op nummer één: discipline! Het draait allemaal om bijhouden, plannen en organiseren. Dit is waarschijnlijk meteen ook de meest lastige factor, maar wel één die je zelf in de hand hebt.

Het thuisfront

Overleg vooraf goed met het thuisfront. Al voordat je aan een parttime studie begint, is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben hoeveel tijd je hier gemiddeld aan kwijt bent. Buiten het volgen van één collegedag per week, vraagt de Master Public Management bijvoorbeeld zo’n 5 tot 15 uur zelfstudie per week. Dit zal ongetwijfeld consequenties hebben voor je privéleven. Het maken van duidelijke afspraken voorkomt dat er in een later stadium discussies ontstaan.

Reistijd benutten

Haal het maximale uit je reistijd! De collegedagen van de Master Public Management vinden veelal in Utrecht plaats, veel deelnemers bezoeken deze dan ook met het openbaar vervoer. Door in de trein te werken aan opdrachten en deadlines hoeft er thuis minder gedaan te worden.

Toepassing in je werkpraktijk

Pas de opgedane inzichten van de opleiding direct toe in je werkpraktijk. Koppel bijvoorbeeld de eindopdracht van een module aan een vraagstuk binnen je eigen organisatie. Op die manier sla je twee vliegen in één klap. De postacademische opleidingen van de Universiteit Twente zijn dan ook bewust op de praktijk toegesneden.

Flexibiliteit

Geef aan waar je grenzen liggen. Als er door gezinsuitbreiding  of een reorganisatie op het werk de focus wat minder op de studie komt te liggen, gun jezelf dan ook een pauze. Door voor een opleiding te kiezen met een modulaire opbouw, zoals bij de Universiteit Twente, kun je van die flexibiliteit gebruik maken. 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies