Zie Onze masteropleidingen

Internet Science & Technology

In de tweejarige, Engelstalige masteropleiding Internet Science & Technology leer je van wereldwijd toonaangevende experts om interactieve intelligente systemen te bouwen, te onderhouden, te beveiligen en te verbeteren. Deze zeer specialistische opleiding is wereldwijd een van de weinige in z’n soort. De opleiding start in september en februari. Op onze Engelse website lees je meer over de opbouw van de opleidinghet pre-masterprogramma en de toelatingseisen. Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Internet Science and Technology
Graad: MSc
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2019
1 februari 2020
1 september 2020
1 februari 2021
1 september 2021
1 februari 2022
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Internet Science & Technology

Wil jij als cyberarchitect aan de slag om zelfrijdende auto’s en verkeerssystemen veilig en effectief met elkaar te laten communiceren? Wil je als Internetbeveiligingsspecialist een methode bedenken om botnets te detecteren voordat ze schade aanrichten? Of wil je een ‘Trusted Internet’-systeem bouwen dat zelfs bij ernstige cyberaanvallen gewoon blijft werken?

Met onze masteropleiding Internet Science & Technology word je een creatief expert in het begrijpen, onderhouden, beveiligen en doorontwikkelen van onderling communicerende netwerken en cyber-physical systems. Denk bijvoorbeeld aan 4G, 5G, wifi of andere draadloze netwerken, de ‘cloud’, Internet of Things (IoT)-systemen of ad hoc-netwerken, bijvoorbeeld de continue wisselende netwerken tussen zelfrijdende voertuigen of een noodnetwerk in een rampgebied.

Studeren aan de frontlinie van de technologie

De belangrijkste technologische doorbraken in de naaste toekomst zullen onder meer te maken hebben met het verbinden van netwerken en systemen. In deze master leer je om op een creatieve, technisch verantwoorde manier zulke interactieve intelligente systemen te bouwen, te onderhouden, te beveiligen en te verbeteren.

Een master die je vrijwel nergens anders vindt

De master Internet Science & Technology is wereldwijd een van de weinige opleidingen op het gebied van communicatienetwerken – en binnen Nederland de enige. Met deze master treed je dus toe tot een zeer selecte groep specialisten in het bouwen, onderhouden, beveiligen en verbeteren van de architectuur voor interactieve systemen. Daarbij krijg je volop ruimte voor persoonlijke voorkeuren. Je kunt je verdiepen in bepaalde deelgebieden, werken aan je eigen ondernemerschap, of bijvoorbeeld de brug slaan naar sociale wetenschappen of een maatschappelijk thema, zoals energie, mobiliteit of gezondheidszorg.

Meedraaien met de wereldtop

Op het gebied van communicatienetwerken behoort de Universiteit Twente – evenals Nederland – tot de absolute wereldtop. Zo zijn we een van de leidende spelers als het gaat om onderzoek en onderwijs rondom Internetbeveiliging – denk bijvoorbeeld aan DDoS (Distributed Denial of Service)-aanvallen. Ons onderzoeksinstituut CTIT is specialist in het onderzoeken van Informatie en Communicatie Technologie (ICT) in een maatschappelijke context. Onze multidisciplinaire aanpak komt daar sterkt tot uiting.

Je vooropleiding

Om deze master te kunnen volgen moet je een stevige basis hebben in Computer Science en Engineering. De meeste aanmelders hebben een bachelordiploma in Computer Science of bijvoorbeeld Electrical Engineering. Met een minder specialistische bachelor, bijvoorbeeld Creative Technology, kun je deze master ook volgen, nadat je eerst een premaster hebt afgerond. Ook als je een hbo-diploma hebt in Computer Science of een aanverwante discipline moet je eerst een premaster volgen.

Uitstekende carrièreperspectieven

Deze opleiding biedt je uitstekende carrièreperspectieven. Overheden, onderzoeksinstituten, banken en grote beveiligings- en technologiebedrijven over de hele wereld staan in de rij om specialisten in Internet Science & Technology in de arm te nemen.

» Ga door naar de Engelstalige website van Internet Science & Technology

Gerelateerde opleidingen

Hieronder vind je een lijst van opleidingen die (direct) gerelateerd zijn aan de opleiding Internet Science & Technology.

Engineering & technologie
Applied Mathematics

Als toegepast wiskundige speel je een cruciale rol in de wetenschappelijke wereld. Door wiskundige modellen pak je de essentie van een probleem en zie je verbanden tussen niet-gerelateerde fenomenen.

Applied Physics

Verdiep je in een van de oudste wetenschappen: natuurkunde. Doe fundamentele inzichten op in je eigen vakgebied, terwijl je jouw onderzoeksvaardigheden aanscherpt.

Biomedical Engineering

Biomedical Engineering is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.

Business Information Technology

Na de masteropleiding Business Information Technology ben je een expert in het bedenken van IT-gerichte innovaties die de manier waarop bedrijven werken drastisch veranderen.

Chemical Engineering

Chemical Engineering richt zich op de vakgebieden chemie, materiaalkunde en procestechnologie. Chemisch ingenieurs hebben ook een gedegen kennis van stromingsleer en thermodynamica.

Civil Engineering and Management

Als je je graag wilt richten op de technische én niet-technische aspecten van civiele projecten en systemen, dan is Civil Engineering and Management de juiste masteropleiding voor jou.

Computer Science

ICT is overal in de moderne samenleving te vinden. De nieuwste hardware- en softwareontwikkelingen zijn cruciaal voor ICT, sociale media, veiligheid, zorg, energie, financiën en telecommunicatie.

Construction Management and Engineering

Complexe, innovatieve en multidisciplinaire projecten in een dynamische omgeving vragen om een nieuwe lichting ingenieurs die technische kennis combineren met managementvaardigheden.

Electrical Engineering

Deze masteropleiding daagt je uit om nieuwe methodes en technologieën te ontwikkelen voor high-tech elektronische systemen in nano, robotica, elektronica, telecommunicatie of biomedische systemen.

Embedded Systems

Deze masteropleiding richt zich op het design van embedded systemen: de hardware en software waaruit een apparaat, proces of systeem bestaat, zoals smartphones, pacemakers of navigatiesystemen.

Industrial Design Engineering

Nieuwe producten ontwerpen en verbeteren is een continu proces. Tijdens de masteropleiding IDE ontdek je alle facetten van de interactie tussen ontwerp en techniek.

Industrial Engineering and Management

Met deze 2-jarige Engelstalige master – met tracks in Financiën, Zorg en Productie – leer je processen ontwerpen, managen en optimaliseren binnen complexe, internationaal opererende organisaties.

Interaction Technology

Interaction Technology combineert de principes van elektrotechniek en informatica met de analyse van menselijk gedrag en storytelling.

Mechanical Engineering

Werktuigbouwkunde richt zich op het ontwerp, analyse en onderhoud van machines, constructies, producten en productieprocessen. Mechanical Engineering laat je verdiepen in een van deze disciplines.

Nanotechnology

De masteropleiding Nanotechnology richt zich op het ontwerpen, maken en onderzoeken van functionele materialen, structuren, apparaten en systemen door materie rechtstreeks op nanoschaal te beheersen.

Philosophy of Science, Technology and Society

In de master Philosophy of Science, Technology and Society leer je hoe je de impact van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij kritisch kunt analyseren en beoordelen.

Sustainable Energy Technology

De masteropleiding Sustainable Energy Technology leidt een nieuwe generatie ingenieurs en onderzoekers op die voorop gaan in de energierevolutie.

Systems and Control

Tijdens deze tweejarige masteropleiding leer je hoe je het gedrag kunt beheren van dynamische fenomenen en systemen die interacteren met hun omgeving.

Technical Medicine

In de opleiding Technical Medicine leer je om de zorg voor individuele patienten te verbeteren met behulp van zowel geneeskunde als technologie.

Chat offline (info)