Zie Onze masteropleidingen

Internet Science & Technology

In de tweejarige, Engelstalige masteropleiding Internet Science & Technology leer je van wereldwijd toonaangevende experts om interactieve intelligente systemen te bouwen, te onderhouden, te beveiligen en te verbeteren. Deze zeer specialistische opleiding is wereldwijd een van de weinige in z’n soort. De opleiding start in september en februari. Op onze Engelse website lees je meer over de opbouw van de opleidinghet pre-masterprogramma en de toelatingseisen. Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Internet Science and Technology
Graad: MSc
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 februari 2020
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Internet Science & Technology

Wil jij als cyberarchitect aan de slag om zelfrijdende auto’s en verkeerssystemen veilig en effectief met elkaar te laten communiceren? Wil je als Internetbeveiligingsspecialist een methode bedenken om botnets te detecteren voordat ze schade aanrichten? Of wil je een ‘Trusted Internet’-systeem bouwen dat zelfs bij ernstige cyberaanvallen gewoon blijft werken?

Met onze masteropleiding Internet Science & Technology word je een creatief expert in het begrijpen, onderhouden, beveiligen en doorontwikkelen van onderling communicerende netwerken en cyber-physical systems. Denk bijvoorbeeld aan 4G, 5G, wifi of andere draadloze netwerken, de ‘cloud’, Internet of Things (IoT)-systemen of ad hoc-netwerken, bijvoorbeeld de continue wisselende netwerken tussen zelfrijdende voertuigen of een noodnetwerk in een rampgebied.

Studeren aan de frontlinie van de technologie

De belangrijkste technologische doorbraken in de naaste toekomst zullen onder meer te maken hebben met het verbinden van netwerken en systemen. In deze master leer je om op een creatieve, technisch verantwoorde manier zulke interactieve intelligente systemen te bouwen, te onderhouden, te beveiligen en te verbeteren.

Een master die je vrijwel nergens anders vindt

De master Internet Science & Technology is wereldwijd een van de weinige opleidingen op het gebied van communicatienetwerken – en binnen Nederland de enige. Met deze master treed je dus toe tot een zeer selecte groep specialisten in het bouwen, onderhouden, beveiligen en verbeteren van de architectuur voor interactieve systemen. Daarbij krijg je volop ruimte voor persoonlijke voorkeuren. Je kunt je verdiepen in bepaalde deelgebieden, werken aan je eigen ondernemerschap, of bijvoorbeeld de brug slaan naar sociale wetenschappen of een maatschappelijk thema, zoals energie, mobiliteit of gezondheidszorg.

Meedraaien met de wereldtop

Op het gebied van communicatienetwerken behoort de Universiteit Twente – evenals Nederland – tot de absolute wereldtop. Zo zijn we een van de leidende spelers als het gaat om onderzoek en onderwijs rondom Internetbeveiliging – denk bijvoorbeeld aan DDoS (Distributed Denial of Service)-aanvallen. Ons onderzoeksinstituut CTIT is specialist in het onderzoeken van Informatie en Communicatie Technologie (ICT) in een maatschappelijke context. Onze multidisciplinaire aanpak komt daar sterkt tot uiting.

Je vooropleiding

Om deze master te kunnen volgen moet je een stevige basis hebben in Computer Science en Engineering. De meeste aanmelders hebben een bachelordiploma in Computer Science of bijvoorbeeld Electrical Engineering. Met een minder specialistische bachelor, bijvoorbeeld Creative Technology, kun je deze master ook volgen, nadat je eerst een premaster hebt afgerond. Ook als je een hbo-diploma hebt in Computer Science of een aanverwante discipline moet je eerst een premaster volgen.

Uitstekende carrièreperspectieven

Deze opleiding biedt je uitstekende carrièreperspectieven. Overheden, onderzoeksinstituten, banken en grote beveiligings- en technologiebedrijven over de hele wereld staan in de rij om specialisten in Internet Science & Technology in de arm te nemen.

» Ga door naar de Engelstalige website van Internet Science & Technology

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies