Overzicht masteropleidingen

Internet Science & Technology

De tweejarige masteropleiding Internet Science & Technology wordt in het Engels gegeven. De opleiding start in september en februari. Op onze Engelse website lees je meer over de opbouw van de opleidinghet pre-masterprogramma en de toelatingseisen. Bovendien vind je op de website ook informatie over beroepsperspectieven en ervaringsverhalen van onze studenten.

Communicatienetwerken, vooral het internet, zijn een cruciaal onderdeel van het dagelijks leven geworden. Deze master onderzoekt alle aspecten van deze netwerken, van basistechnologie tot toepassing.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Master’s degree in Telematics
Graad: MSc
Duur
2 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2017
1 februari 2018
1 september 2018
1 februari 2019
1 september 2019
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Focus en vakgebieden

Telematics is de basis voor het verbinden van veeleisende gebruikers over de hele wereld. Toenemende bandbreedte, mobiliteit, elke dag weer nieuwe toepassingen en een groot aantal standaarden die allemaal naadloos data moeten uitwisselen: dit zijn de uitdagingen waar de telematics-expert voor staat. Om ze te overwinnen, moet je veel kennis hebben over een groot aantal onderwerpen: vaste/bedrade en mobiele/draadloze netwerktechnologieën, designmethodes en tools voor prestatie-evaluatie, netwerkbeheer en beveiligingsissues en uiteraard services en toepassingen.

Waarom Telematics?

Met de masteropleiding Telematics krijg je goed inzicht in de kernonderwerpen van telematics. Verder biedt de opleiding je de keuze uit een aantal relevante vakken gericht op specifieke aspecten van dit fascinerende vakgebied. Je ontwikkelt de analytische en kritische vaardigheden die je nodig hebt om de ontwikkeling van technologieën te begrijpen en je eigen te maken en om nieuwe producten of systemen te ontwerpen.

Als je Telematics aan de Universiteit Twente studeert, voer je cutting-edge onderzoek uit. Het Centre for Telematics and Information Technology (CTIT) bevindt zich in Twente en veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in telematics zijn vlakbij gevestigd.

Telematics beschikt niet over vooraf gedefinieerde specialisaties waar je uit kunt kiezen. Je richt het programma samen met je studieadviseur naar eigen wens in.

 

Carrièreperspectieven

Studenten van de masteropleiding Telematics vinden werk in vele sectoren in de industrie en academische wereld. Je kunt werken in management, design of je bij een onderzoeks- en ontwikkelingsteam op een technische afdeling voegen. In onze technologisch geavanceerde maatschappij zijn commerciële en overheidsorganisaties altijd op zoek naar mensen met een solide achtergrond in telecommunicatie op masterniveau en deze vraag zal alleen maar groeien naarmate de technologie vordert.


» Ga door naar de Engelstalige website van Telematics

Gerelateerde opleidingen

Hieronder vind je een lijst van opleidingen die (direct) gerelateerd zijn aan de opleiding Internet Science & Technology

Engineering & technologie
Applied Mathematics

Als toegepast wiskundige speel je een cruciale rol in de wetenschappelijke wereld. Door wiskundige modellen pak je de essentie van een probleem en zie je verbanden tussen niet-gerelateerde fenomenen.

Applied Physics

Verdiep je in een van de oudste wetenschappen: natuurkunde. Doe fundamentele inzichten op in je eigen vakgebied, terwijl je jouw onderzoeksvaardigheden aanscherpt.

Biomedical Engineering

Biomedical Engineering is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.

Business Information Technology

Na de masteropleiding Business Information Technology ben je een expert in het bedenken van IT-gerichte innovaties die de manier waarop bedrijven werken drastisch veranderen.

Chemical Engineering

Chemical Engineering richt zich op de vakgebieden chemie, materiaalkunde en procestechnologie. Chemisch ingenieurs hebben ook een gedegen kennis van stromingsleer en thermodynamica.

Civil Engineering and Management

Als je je graag wilt richten op de technische én niet-technische aspecten van civiele projecten en systemen, dan is Civil Engineering and Management de juiste masteropleiding voor jou.

Computer Science

ICT is overal in de moderne samenleving te vinden. De nieuwste hardware- en softwareontwikkelingen zijn cruciaal voor ICT, sociale media, veiligheid, zorg, energie, financiën en telecommunicatie.

Construction Management and Engineering

Complexe, innovatieve en multidisciplinaire projecten in een dynamische omgeving vragen om een nieuwe lichting ingenieurs die technische kennis combineren met managementvaardigheden.

Electrical Engineering

Deze masteropleiding daagt je uit om nieuwe methodes en technologieën te ontwikkelen voor high-tech elektronische systemen in nano, robotica, elektronica, telecommunicatie of biomedische systemen.

Embedded Systems

Deze masteropleiding richt zich op het design van embedded systemen: de hardware en software waaruit een apparaat, proces of systeem bestaat, zoals smartphones, pacemakers of navigatiesystemen.

Industrial Design Engineering

Nieuwe producten ontwerpen en verbeteren is een continu proces. Tijdens de masteropleiding IDE ontdek je alle facetten van de interactie tussen ontwerp en techniek.

Industrial Engineering and Management

Tijdens deze opleiding leer je om processen te ontwerpen, beheren en optimaliseren in complexe organisaties en bedrijven, in een globale context, met wiskundige modellen, computersimulaties en ICT.

Interaction Technology

Interaction Technology combineert de principes van elektrotechniek en informatica met de analyse van menselijk gedrag en storytelling.

Mechanical Engineering

Werktuigbouwkunde richt zich op het ontwerp, analyse en onderhoud van machines, constructies, producten en productieprocessen. Mechanical Engineering laat je verdiepen in een van deze disciplines.

Nanotechnology

De masteropleiding Nanotechnology richt zich op het ontwerpen, maken en onderzoeken van functionele materialen, structuren, apparaten en systemen door materie rechtstreeks op nanoschaal te beheersen.

Philosophy of Science, Technology and Society

In de master Philosophy of Science, Technology and Society leer je hoe je de impact van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij kritisch kunt analyseren en beoordelen.

Spatial Engineering

Bereid je voor op een internationale carrière als ingenieur of onderzoeker in staat om grote, multilevel ruimtelijke problemen aan te pakken door technische en sociaaleconomische kennis te combineren.

Sustainable Energy Technology

De masteropleiding Sustainable Energy Technology leidt een nieuwe generatie ingenieurs en onderzoekers op die voorop gaan in de energierevolutie.

Systems and Control

Tijdens deze tweejarige masteropleiding leer je hoe je het gedrag kunt beheren van dynamische fenomenen en systemen die interacteren met hun omgeving.

Technical Medicine

In de opleiding Technical Medicine leer je om de zorg voor individuele patienten te verbeteren met behulp van zowel geneeskunde als technologie.

Chat offline (info)