Strategie, Beleid & Politiek

In deze masterclass worden politiek, beleid en sturing samengebracht 

Waarden voor de samenleving

Politiek gaat over de vraag hoe een samenleving de problemen waar ze mee wordt geconfronteerd op een bevredigende wijze kan aanpakken. Daarbij strijden maatschappelijke waarden om voorrang. Denk aan veiligheid, vrijheid, solidariteit, rechtvaardigheid en individuele ontplooiingskansen. 

Politiek is de plek waar besluitvorming plaatsvindt, beleid is een zoekproces naar de beste combinatie van probleem en oplossing, sturing is de instrumentatie van dat beleid en is erop gericht om de samenleving doelgericht en in een bepaalde context te beïnvloeden.

Ontvang digitale brochure
Peter van den Breukel, Manager Enforcement and Policy Department, Douane Nederland

Deze masterclass voegt absoluut waarde toe aan jouw functioneren: reflecterend, wetenschappelijk gefundeerd en praktisch toepasbaar!

Peter van den Breukel, Manager Enforcement and Policy Department, Douane Nederland

Je leert over verschillende aspecten

Kort gezegd: de samenleving worstelt met problemen en bestuurlijke actoren proberen die problemen op te lossen of in iedere geval te verminderen. Van belang is dan de zorgvuldige inzet van uiteenlopende instrumenten, waaronder de inzet van medewerkers. In deze masterclass komen de verschillende aspecten van politiek, beleid en sturing uitgebreid aan de orde.

Voor wie?

Als deelnemer aan de Masterclass Strategie, Beleid en Politiek werk je als manager of bestuurder in de publieke sector (overheid, publieke uitvoeringsorganisaties, non-profit organisaties), als consultant in de publieke sector of ambieer je een dergelijke functie in de toekomst.

Samen met collega-deelnemers vorm je een zorgvuldig samengestelde en heterogene groep die als basis dient voor de groepsdynamiek die de cursus ten goede komt. Een meerwaarde van deze masterclass is nadrukkelijk het leren van en met elkaar: deelnemers worden geïnspireerd en gestimuleerd door interactie in de groep, nieuwe ideeën en inzichten worden bereikt. 

Je wordt als deelnemer aan de Masterclass Strategie, Beleid en Politiek toegelaten als:

Vragen over deze masterclass?
M.R. van der Leer (Marjolein)
Studieadviseur PLD Centre

Meer weten?

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies