Student Report

Student Report probeert de brug tussen studenten en organisatie van de UT te verkleinen door elke maand een video te maken die moeilijke UT-zaken op een makkelijke manier brengt. Deze pagina helpt je op weg binnen de UT. Bezoek ons ook op Social Media om up-to date te blijven.

Introductie

Student report maakt iedere maand een video over actuele onderwerpen die we via Social Media onder studenten verspreiden. Hieronder vind een greep uit de thema's die we behandeld hebben en relevante links. Onze thema's komen vanuit de Student Union, UT-nieuws, de UT-organisatie en direct vanuit studenten.

ONDERWIJS UT

Tijdens de afsluiting van het academisch jaar vroegen wij de bedenker van het TOM, Ed Brinksma, en studenten wat zij van het huidige TOM vinden.

Waarschijnlijk is onderwijs het belangrijkste waar je studententijd om draait. Het is dus belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alles wat zich rondom dit onderwerp afspeelt. De regels en afspraken over onderwijs en examens kan je vinden in de onderwijs- en examenregeling (het OER). Deze is te vinden op de website van jouw opleiding.

In het Twents Onderwijs Model (TOM) wordt onderwijs gegeven aan de hand van modules, waarin alle moduleonderdelen samen komen in het project onderwijs. Dit model is drie jaar geleden UT-breed ingevoerd.

ORGANISATIE UT

Als student volg je een opleiding. Deze is onderdeel van een faculteit, een groep van opleidingen. De faculteiten worden aangestuurd door het College van Bestuur (CvB). Deze bestaat uit drie leden: een voorzitter, een vice-voorzitter en een Rector Magnificus. Het CvB wordt gecontroleerd door de Universiteitsraad (UR). Zij doen voorstellen en geven daar inbreng op. De raad van toezicht controleert of het CvB zich aan de wet houdt. Op de UT-pagina kun je meer over de organisatie lezen.

Hierboven kun je de Student Report animaties over de organisatie van de UT bekijken.

Faciliteiten

bestaande faciliteiten

Binnen de UT gaat het Facilitair Bedrijf (afgekort fb) over de gebouwen, logistiek, schoonmaak en servicedesks op de UT. Als je dus bijvoorbeeld een kapot stopcontact ziet of toegang tot een gebouw wil regelen dan moet je bij het Facilitair Bedrijf zijn.

NIEUWE FACILITEITEN

Het College van Bestuur beslist over nieuwe faciliteiten. Op gebied van financiën worden zij ondersteund door Financiële en Economische Zaken (FEZ). Wij spraken met Joyce Berger, zij gaat over het project van de Hogekamp vanuit FEZ. Voor vragen kun je contact met FEZ opnemen.

HOGEKAMP

Student Report maakte in juni een item over de Hogekamp. Check de video hieronder om meer hierover te weten te komen.

Archief

Je kunt alle reportages van Student Report hieronder terugzien of op ons YouTube-kanaal.

DE REPORTERS

Student Report wordt gemaakt door twee studenten van de Universiteit Twente.