UTMESA+MESA+NieuwsRob Legtenberg nieuwe Directeur NanoLab bij MESA+

Rob Legtenberg nieuwe Directeur NanoLab bij MESA+

Per 1 januari 2024 bekleed Rob Legtenberg de functie Directeur NanoLab bij het MESA+ Instituut. Met de komst van Rob in deze nieuwe functie werkt MESA+ nog beter aan het (inter)nationaal profileren van het NanoLab en het vormen van de toekomst van baanbrekend onderzoek en innovatie.  

Versterken positie NanoLab

Timo Meinders, Zakelijk Directeur MESA+: ‘We zijn blij Rob te mogen verwelkomen als nieuwe directeur van het NanoLab. Rob promoveerde aan de Universiteit Twente en begon na zijn promotie aan een indrukwekkende carrière van ruim 20 jaar bij Thales. Met zijn ruime ervaring in nanotechnologie, productietechnologie, procesoptimalisatie, bewezen managementvaardigheden en kennis van zowel de UT als de industriële sector, zal Rob een waardevolle bijdrage leveren om het MESA+ NanoLab klaar te stomen voor de toekomst. Ik kijk uit naar een prettige samenwerking met Rob om de positie van het NanoLab op nationaal en internationaal niveau te versterken.’ 

Cirkel rond

Rob begon zijn carrière op de UT in 1986 als procesingenieur op het gebied van micromechanische systemen in het laboratorium voor sensoren en actuatoren. Rob: ‘Nu – bijna 40 jaar later – deed zich de unieke kans voor om de cirkel rond te maken en wetenschappelijk onderzoek te combineren met mijn industriële kennis en vaardigheden.

De mogelijkheid om samen te mogen werken met het NanoLab-team en de technologie- en bedrijfsontwikkeling te stimuleren, in samenwerking met partners, spin-offs en bedrijven die gebruikmaken van het NanoLab, is een geweldige uitdaging. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de NanoLab infrastructuur en het ecosysteem waaronder Chip Tech Twente.’

Over MESA+ en het NanoLab

MESA+ ontwikkelt baanbrekende nanotechnologie die bijdraagt aan oplossingen voor actuele maatschappelijke uitdagingen. Gedreven door fascinatie voor de kleinst mogelijke schaal, bouwen onderzoekers materialen en componenten die duurzame en onverwachte oplossingen bieden voor veel van deze uitdagingen. Ze leiden tot een lager gebruik van grondstoffen en energie. Ze leiden ook tot mensvriendelijkere, minder invasieve medische technologie. Ze leiden tot radicaal nieuwe oplossingen voor onze digitale samenleving.

MESA+ is één van de drie topwetenschappelijke onderzoeksinstituten van de Universiteit Twente. In het instituut werken zo’n 500 onderzoekers aan sleuteltechnologieën op nano- en microschaal met een focus op de ontwikkeling van nieuwe materialen en apparaten op het gebied van geavanceerde materialen, kwantum, (geïntegreerde) fotonica, microfluïdica, micro-elektronica, detectie en actuatoren. MESA+ biedt onderdak aan het state-of-the-art NanoLab, met een cleanroom van 1250m2 en een oppervlakte van 1000m2 met gespecialiseerde analyseapparatuur en speciale laboratoria voor onderzoeksgroepen en bedrijfsleven. Lees meer over het NanoLab op onze website.