UTFaculteitenEEMCSNieuwsApplied Quantum Computing Masterclass van start in februari 2023

Applied Quantum Computing Masterclass van start in februari 2023 Leer alle ins and outs van quantum computing

In februari 2023 gaat een nieuwe masterclass APPLIED QUANTUM COMPUTING van start. In deze 20 weken durende masterclass leer je alles wat je moet weten over Quantum Computing.

Het geeft je energie en is verfrissend, echt inspirerend! Zo ervaart een van de deelnemers de masterclass Applied Quantum Computing. De vakvrouw in de IT, zoals zij zichzelf omschrijft, vertelt enthousiast over haar deelname: ‘Inhoudelijk is het vakgebied Quantum Computing bijzonder interessant en actueel, maar vanuit mijn dagelijkse werk in de IT had ik er nog niet direct mee te maken gehad. Nu kan ik er ook echt mee aan de slag. Verder haalde het volgen van de cursus me uit mijn eigen context en denkpatronen, iets wat ik erg als erg verfrissend heb ervaren. De masterclass was gewoon erg gaaf om te doen!’

Quantum Computing is al lange tijd geen niche markt meer. En hoe sneller we ons dat realiseren, hoe beter. Want als Quantum Computing zijn volle potentie bereikt, loopt (online) beveiliging een risico. Deze urgentie geeft de cursus nog meer toegevoegde waarde, aldus de deelneemster. Volgens Adil Acun, docent van de masterclass Quantum Computing is dit niet het enige. Want naast de nadruk op toekomstige technologieën en hun bedreiging voor de online veiligheid ligt er volgens hem ook een kans op het operationele vlak. ‘Door kennis en ervaring op te doen met Quantum Computing kun je bijvoorbeeld verschillende operationele processen sneller en nauwkeuriger vormgeven of geef je de digitalisering binnen je bedrijf een extra zetje’.

Tijdens de masterclass leer je je eigen beoordelingsniveau ontwikkelen. Je werk aan je intellectuele zelfverzekerdheid en leert eigenhandig kansen en uitdagingen in beeld te brengen. Je leert in een redelijk hoog tempo alles wat je moet weten over Quantum Computing, om zo op een gedegen manier advies te kunnen geven.

Waarom de master course Quantum Computing juist aan de Universiteit Twente interessant is? Volgens Adil is vooral de mentaliteit in Twente erg onderscheidend: ‘gewoon doen!’. Niet alleen de universiteit, maar ook de regio Twente barst van de Quantum specialismen. Daarnaast word je op de campus omgeven door echte vakidioten in de meest positieve zin van het woord, aldus de deelnemer, je kunt je daardoor onderdompelen in het vakgebied en de leeromgeving.

Deelnemers ontvangen na afronding van de masterclass een Edubadge/Microcredential, een digitaal certificaat dat verworven kennis en vaardigheden via accreditatiewaardig onderwijs aantoont. Certificaten als deze maken het mogelijk om een extra dimensie toe te voegen aan je CV. De behaalde microcredentials laten zien waar jouw persoonlijke interesses liggen en welke objectieve kennis en vaardigheden je op dat vlak in huis hebt, zonder dat je verplicht een volledig curriculum hoeft af te ronden. Een prachtige mogelijkheid voor mensen die willen studeren in combinatie met een baan, vertelt de deelnemer van de cursus.