Het verlagen van onze 'foodprint'
Wat we eten en drinken bepaalt 20 tot 30 procent van onze impact op het milieu. Kiezen voor vegetarische en veganistische opties kan deze voetafdruk aanzienlijk verkleinen. Door ervoor te zorgen dat er een goede - en groeiende - selectie van eten zonder dierlijke producten beschikbaar is op de campus, werken we aan het verminderen van de voetafdruk van ons voedsel. Daarnaast kan het verminderen van voedselverpakkingen en het zorgen voor minimale voedselverspilling onze maaltijden zo duurzaam mogelijk maken.
Planning
Klik om in te zoomen
Meer over eten en drinken
UTZ-certified koffieautomaten
Alle koffie en chocolademelk in de warme dranken automaten is UTZ gecertificeerd. De thee is UTZ of Fairtrade gecertificeerd. De certificering geeft aan dat het product op een duurzame manier tot stand is gekomen, met aandacht voor de sociale, ecologische en economische aspecten in de waardeketen.
Kantines en restaurants op de campus
Per 1 september 2018 is Appèl officieel gestart als cateraar op de UT. In het cateringconcept FoodCity op onze campus, wordt duurzaamheid in overweging genomen op allerlei onderdelen. Meer informatie over vind je op de serviceportal. Sinds 2022 werken UT, Appèl en Greendish samen aan een menukaart binnen de grenzen van onze planeet.