Eten en drinken

Bekijk de highlights van het sustainability jaarverslag 2023

Het verlagen van onze 'foodprint'

Wat we eten en drinken bepaalt 20 tot 30 procent van onze impact op het milieu. Kiezen voor vegetarische en veganistische opties kan deze voetafdruk aanzienlijk verkleinen. Door ervoor te zorgen dat er een goede - en groeiende - selectie van eten zonder dierlijke producten beschikbaar is op de campus, werken we aan het verminderen van de voetafdruk van ons voedsel. Daarnaast kan het verminderen van voedselverpakkingen en het zorgen voor minimale voedselverspilling onze maaltijden zo duurzaam mogelijk maken.

Eten & drinken in het kort
  • De UT wil de milieu-impact van eten en drinken op de campus in 2030 halveren
  • Werklunches zijn sinds 4 oktober 2022 standaard vegetarisch
  • De UT werkt samen met cateraar Appèl en Greendish om een menu te creëren binnen de grenzen van onze  planeet

Planning

Planning eten en drinken

Klik om in te zoomen

Meer over eten en drinken

Werken aan een duurzame menukaart

Universiteit Twente, cateraar Appèl en Greendish werken samen aan het menu van de toekomst. Het doel is een voedselaanbod dat niet alleen lekker en gezond is, maar ook de draagkracht van de aarde respecteert.

Lees meer
Vegetarische kantine in het TechMed Centre

Het TechMed Centre van de Universiteit Twente heeft een volledig vegetarisch en veganistisch foodstation. Appèl, de cateraar van de UT, zegt dat het vegetarische en veganistische aanbod een wens is van de UT-gemeenschap.

Lees verder

UTZ-certified koffieautomaten

Alle koffie en chocolademelk in de warme dranken automaten is UTZ gecertificeerd. De thee is UTZ of Fairtrade gecertificeerd. De certificering geeft aan dat het product op een duurzame manier tot stand is gekomen, met aandacht voor de sociale, ecologische en economische aspecten in de waardeketen. 

Kantines en restaurants op de campus

Per 1 september 2018 is Appèl officieel gestart als cateraar op de UT. In het cateringconcept FoodCity op onze campus, wordt duurzaamheid in overweging genomen op allerlei onderdelen. Meer informatie over vind je op de serviceportal. Sinds 2022 werken UT, Appèl en Greendish samen aan een menukaart binnen de grenzen van onze planeet.

Wat kan je zelf doen?
  • Kies voor vegetarische of veganistische opties waar mogelijk - dit vermindert onmiddellijk je 'foodprint', en zorgt dat er in de toekomst nog meer opties beschikbaar komen
  • Gebruik je eigen beker als je koffie haalt, om zo het gebruik van wegwerpbekers te verminderen
  • Bestel vegetarische of veganistische opties wanneer je een evenement of een lunchbijeenkomst organiseert