Eten en drinken

WIL JE MEER WETEN OVER DUURZAAMHEID OP DE UT?

Het verlagen van onze 'foodprint'

Wat we eten en drinken bepaalt 20 tot 30 procent van onze impact op het milieu. Kiezen voor vegetarische en veganistische opties kan deze voetafdruk aanzienlijk verkleinen. Door ervoor te zorgen dat er een goede - en groeiende - selectie van eten zonder dierlijke producten beschikbaar is op de campus, werken we aan het verminderen van de voetafdruk van ons voedsel. Daarnaast kan het verminderen van voedselverpakkingen en het zorgen voor minimale voedselverspilling onze maaltijden zo duurzaam mogelijk maken.

Eten & drinken in het kort
  • De UT wil de milieu-impact van eten en drinken op de campus in 2030 halveren
  • Werklunches worden standaard vegetarisch
  • De UT werkt aan bewustwording over de impact van voedselkeuzes

Planning

Planning eten en drinken

Klik om in te zoomen

Meer over eten en drinken

Vegetarische kantine in het TechMed Centre

Het TechMed Centre van de Universiteit Twente heeft een volledig vegetarisch en veganistisch foodstation. Appèl, de cateraar van de UT, zegt dat het vegetarische en veganistische aanbod een wens is van de UT-gemeenschap.

Lees verder
Student start petitie om te UT te 'veganiseren'

Volgens student Leon Borgdorf zijn veel vegetarische en veganistische studenten ontevreden over het aanbod van voedsel op de campus. Daarom is hij een petitie gestart om meer vegetarisch en veganistisch voedsel op de campus te krijgen.

Lees verder (Engels)

UTZ-certified koffieautomaten

Alle koffie en chocolademelk in de warme dranken automaten is UTZ gecertificeerd. De thee is UTZ of Fairtrade gecertificeerd. De certificering geeft aan dat het product op een duurzame manier tot stand is gekomen, met aandacht voor de sociale, ecologische en economische aspecten in de waardeketen. 

Kantines en restaurants op de campus

Per 1 september 2018 is Appèl officieel gestart als cateraar op de UT. In het cateringconcept FoodCity op onze campus, wordt duurzaamheid in overweging genomen op allerlei onderdelen. Meer informatie over vind je ook in dit bericht.

Wat kan je zelf doen?
  • Kies voor vegetarische of veganistische opties waar mogelijk - dit vermindert onmiddellijk je 'foodprint', en zorgt dat er in de toekomst nog meer opties beschikbaar komen
  • Gebruik je eigen beker als je koffie haalt, om zo het gebruik van wegwerpbekers te verminderen
  • Bestel vegetarische of veganistische opties wanneer je een evenement of een lunchbijeenkomst organiseert