UTDesignLabTransformeren met beleid: een vitaal kennisecosysteem

Transformeren met beleid: een vitaal kennisecosysteem

De provincie Overijssel (Provincie) en de Universiteit Twente (UT) willen met het oog op grote regionale en wereldwijde opgaven samenwerken. Voor het vitale kennisecosysteem in de Provincie, om samen tot succesvolle oplossingen te komen. Doel daarbij is enerzijds het vergroten van de maatschappelijke impact van het wetenschappelijk onderzoek. Anderzijds de versterking van het kennisfundament onder regionale beleidsontwikkeling- en uitvoering onder de naam Smart Region.

Project overzicht

De samenwerking Transformeren met Beleid focust zich in eerste instantie op de periode 2018 - 2019. Thema's waar de partners aan werken zijn: 

Updates

 • Grensoverschrijdend werken

  Nieuwe connecties, veel inspiratie, waardevolle gesprekken met studenten en verrassende werkvormen - highlights die deelnemers meenemen naar huis na de tweetalige (Nederlandse-Duitse) workshop Grensoverschrijdend werken.

  Zo’n 40 professionals en studenten bogen zich samen over nieuwe aanpakken voor een euregionale benadering van de arbeidsmarkt. 

  Honorair consul Ben Kuipers riep de aanwezigen in zijn introductie vooral op om te denken in kansen. Dat bleek aan het einde van de avond ruimschoots gelukt.

   Kansen die gevonden zijn:

  • samenwerking tussen onderwijsinstellingen langs de grens door gezamenlijke opleidingscentra zoals het Rijnlandinstituut;
  • beter gebruikmaken van het bemiddelingsplatform Jobteaser waar de UT nu mee experimenteert;
  • vroeger beginnen met het promoten van werken in het buurland;
  • en het actiever aanbieden van stageplekken;
  • beter betrekken van bedrijven.

  Deze workshop was de eerste in een reeks activiteiten - gecoördineerd door DesignLab - die Universiteit Twente en de Provincie Overijssel samen ondernemen in het kader van Transformeren met Beleid

Draag bij!

Op deze pagina delen we graag updates over diverse publieke activiteiten voor dit initiatief met u. Interesse in samenwerken met ons aan deze thema's? Neem contact op met Maya van den Berg, programmamanager bij DesignLab Universiteit Twente.