Online seminar 9 oktober 2020

CHOIR seminar - Multi-afspraakplanning

Improving healthcare operations starts here

Datum:

Vrijdag 9 oktober 2020

Tijd:

9:00 - 10:15u. 

Locatie:

Dit is een online seminar.

Programma: 

Tijdens dit seminar presenteerden CHOIR promovendus Maarten Otten en jonge CHOIR Doctor Thomas Schneider hun onderzoek over real-time multi-afspraakplanning. Dit seminar sluit aan bij de succesvolle afronding van Thomas' promotie. U kunt hier het proefschrift van Thomas bekijken.

Wanneer patiënten meerdere afspraken op een dag hebben, wordt het afsprakenschema gevoeliger voor uitloop en wordt het naleven van het oorspronkelijke afsprakenschema moeilijker. In het onderzoek waarover Maarten presenteerde, behandelden we een ontkoppelde aanpak, op basis van een Markov beslissingsmodel voor het inplannen van patiënten om zo om te gaan met deze gevoeligheid en zowel de wachttijd voor patiënten als de bezettingsgraad te optimaliseren.

Thomas richtte zich op de implementatie van multi-appointment planning. Hoe kan multi-appointment planning worden gerealiseerd in uw ziekenhuis? En wat levert dit nou in de praktijk op? Een illustratieve case laat zien hoe een implementatie van online multi-appointment planning kan worden vormgegeven.


OVER CHOIR SEMINARS:

Het CHOIR seminar is een platform waarin het nieuwste wetenschappelijke onderzoek van CHOIR en de toepassing in de praktijk centraal staan. Het seminar is open voor zorgprofessionals en wetenschappers met interesse in zorglogistiek.