Online seminar 4 september 2020

CHOIR seminar - zorglogistiek in tijden van COVID-19

Improving healthcare operations starts here

Datum:

Vrijdag 4 september 2020

Tijd:

9:00 - 10:15u. 

Locatie:

Dit is een online seminar.

Programma: 

Tijdens dit seminar presenteerden CHOIR promovendi Maarten Otten en Stef Baas COVID-19 gerelateerd onderzoek waar zij de afgelopen maanden aan hebben gewerkt.

Stef Baas - CHOIR

Een van de grote vragen in de Covid-19 pandemie is of er wel genoeg bedden op de Covid IC staan bij een ziekenhuis. Om deze vraag te kunnen beantwoorden is in een samenwerkingsproject tussen CHOIR, het ETZ en Rijnstate een tool ontwikkeld die inzicht geeft in de toekomstige bedbenutting op de Covid-19 IC en kliniek. De methode is flexibel en werkt op basis van simulatie, waardoor ook onzekerheid in de voorspelde benutting aangegeven kan worden. Patiënteigenschappen zoals een behandelbeperking worden meegenomen, en verschillende aankomstpatronen worden doorgerekend. De methode is op dit moment geautomatiseerd in het systeem van zowel Rijnstate als ETZ.

Maarten Otten - CHOIR & Asito & ZGT

Het 1,5 meter beleid is een forse belemmering voor de opschaling van zorg in ziekenhuizen. Om de maximale zorg voor patiënten op poliklinieken te bieden, rekening houdend met dit beleid, wordt een wiskundig model ontwikkeld. In dit model worden de effecten van voorspelbare en onvoorspelbare factoren binnen de (zorg)keten inzichtelijk gemaakt. Dit maakt het mogelijk om te sturen op maximale capaciteit en beste zorg. Uiteindelijk zal dit een generiek model opleveren dat ingezet kan worden voor andere poliklinieken in alle Nederlandse ziekenhuizen.


OVER CHOIR SEMINARS:

Het CHOIR seminar is een platform waarin het nieuwste wetenschappelijke onderzoek van CHOIR en de toepassing in de praktijk centraal staan. Het seminar is open voor zorgprofessionals en wetenschappers met interesse in zorglogistiek.

Het eerstvolgende CHOIR seminar zal op 9 oktober 2020 plaatsvinden en staat in het teken van multi afspraakplanning.