Home SACC

Het UT Language Centre biedt individuele begeleiding en workshops over het aanpassen aan online studeren.

Een paar praktische tips over hoe je geconcentreerd kunt blijven studeren/werken:

 • Structuur is de sleutel

  De gebruikelijke structuur van de dag volgen is heel belangrijk. Bekijk de clip om erachter te komen hoe je de dag kunt indelen (EN) om productiever te zijn. Je kunt ook online tools gebruiken, zoals Microsoft To-Do, om op een meer gestructureerde manier te werken.

 • Scheid je privé-tijd van je werktijd

  Voor de meeste mensen is het comfortabel om in een kantoor (of een andere plaats die niet thuis is) te zijn om daar te werken en dan naar huis terug te keren. Dit helpt ons om ons werk te scheiden van ons privéleven. Probeer dit in je huidige situatie te realiseren. Indien mogelijk, creëer een gezonde werkplek in je huis en werk alleen van hieruit. Doe geen andere activiteiten op deze 'thuiswerkplek' en voorkom RSI/CANS klachten. Probeer daarnaast werkgerelateerde berichten en emails alleen tijdens werktijd te checken en uw privé berichten en emails in uw privé tijd.

 • Time-management technieken

  Gebruik time-management technieken, zoals de Pomodorotechniek, om efficiënter te werken en meer gefocust te blijven op je taken.

 • Ontdoe je van afleidingen

  Om dit te doen, moet je eerst uitzoeken wat je het meest afleidt. Als het je telefoon is of als je de neiging hebt om andere websites te checken, terwijl je op je laptop werkt, probeer dan om jezelf te beperken om dit te doen. Je kan tools zoals Cold Turkey (EN) gebruiken om sociale media en andere websites te blokkeren voor een bepaalde tijd, zodat je er niet door afgeleid kan worden. Zorg er daarnaast voor dat je bureau en de ruimte waarin je werkt opgeruimd zijn. Gebruik een koptelefoon met ruisonderdrukking als je aan het werk bent. Gebruik een volledig scherm als je aan het werk bent.

 • Uitstelgedrag overwinnen

  Het uitstellen van bepaalde taken is heel normaal menselijk gedrag, iedereen stelt iets uit. Soms kan uitstelgedrag problematisch worden en negatieve gevolgen hebben. Je kunt gebruik maken van het online werkboek (EN) over het overwinnen van uitstelgedrag.

 • Nuttige modules

  Er zijn nuttige modules te vinden op het online leerplatform Goodhabitz, zoals 'Time Management', 'Stick to the Plan' en 'Get a Grip, Clear Your Mind'. Toegang tot GoodHabitz via de link:  https://my.goodhabitz.com/utwente. Kies Universiteit Twente en log in met je UT-studentenaccount.

 • Accepteren

  Accepteer het feit dat het voor de meeste mensen niet mogelijk is zo goed te functioneren als gewoonlijk. Voor velen van ons zijn de omstandigheden verre van ideaal en dat beïnvloedt natuurlijk je dagelijks leven en dus ook je studie of werk. Leg de lat niet te hoog voor jezelf, maar wees realistisch over de hoeveelheid werk die je kunt verzetten.