UTDienstenCESStudentenbegeleiding & welzijnRegelingenWegwijzer persoonlijke omstandigheden & studie

Wegwijzer persoonlijke omstandigheden & studie

persoonlijke omstandigheden melden

studeren met een ondersteuningsvraag wegens persoonlijke omstandigheden 

Persoonlijke omstandigheden kunnen het studeren lastig maken. Het hebben van een ziekte, een beperking of gezondheidsaandoeningen, waaronder mentale gezondheidsklachten zijn persoonlijke omstandigheden waar we rekening mee houden. Maar ook persoonlijke situaties als zwangerschap/aanstaand ouderschap, het combineren van topsport met studie, gendertransitie of bijzondere familieomstandigheden vragen soms veel van je aandacht. Soms heb je er geen vat op en is er extra ondersteuning nodig om onderwijs te volgen of te kunnen blijven studeren.

Deze wegwijzer geeft je een overzicht van het interne (UT) en externe aanbod van begeleiding en ondersteuning. We geven tips om beperkende factoren te verminderen, bieden passende hulpmiddelen aan, denken met je mee in het zoeken naar oplossingen en geven perspectieven bij studeren met jouw persoonlijke omstandigheden. Bespreek altijd eerst met de studieadviseur van je opleiding welke ondersteuning of voorzieningen je nodig hebt om goed aan de UT te kunnen studeren.

Gebruik de wegwijzer als startpunt bij het in kaart brengen van jouw behoeftes. 

  • Disclaimer

    ALGEMEEN

    De informatie in de 'wegwijzer persoonlijke omstandigheden & studie' is met grote zorgvuldigheid samengesteld en wordt periodiek onderhouden. Ondanks de aandacht die aan de samenstelling van deze webpagina's is besteed, is het mogelijk dat de hier gepubliceerde informatie onvolledig of niet juist (meer) is. SACC is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

    EXTERNE LINKS

    De webpagina's 'wegwijzer persoonlijke omstandigheden & studie' bevatten links naar internetsites, informatie, producten en diensten die door derden worden aangeboden en onderhouden. SACC kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de gevolgen, van welke aard ook, van het gebruik van deze internetsites en de daarop aangeboden informatie, producten of diensten.