Zie Persoonlijke omstandigheden

Zwangerschap / studeren met kinderen

meld jouw persoonlijke
omstandigheden
meldingsformulier

Zwangerschap en bevalling tijdens je studie hoeft geen einde van je studie te betekenen. 

Afhankelijk van de voortgang van je zwangerschap, het tijdstip van bevallen en de fase van je studie kun je je studie tijdelijk onderbreken.

Financiële ondersteuning

Wanneer je je studie niet onderbreekt en vertraging oploopt door je zwangerschap en bevalling, kun je in aanmering komen voor financiële steun van de universiteit. Bekijk de voorwaarden van financiële ondersteuning via de regeling FOBOS, Tegemoetkoming Overmacht. 

Maak een afspraak bij  de studentendecaan om je situatie te bespreken en financiële en administratieve zaken te regelen. Bepreek je studieplanning met je studieadviseur.

Raadpleeg toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag als je je studie combineert met de zorg van een kindje en gebruik maakt van kinderopvang. Check of je met jouw studie recht hebt op kinderopvangtoeslag en vraag het meteen aan. 
Hoeveel toeslag je krijgt, hangt af van jouw situatie. Bijvoorbeeld hoeveel opvang je maandelijks nodig denkt te hebben en of je wel of geen toeslagpartner hebt. Verandert er iets in je situatie, dan heeft dat ook invloed op de hoogte van je toeslag. Geef veranderingen, ook als je afstudeert of stopt met je opleiding, daarom altijd meteen door via Mijn toeslagen op toeslagen.nl of de app Kinderopvangtoeslag

UTS/OTS Beurs

Als je beschikt over een UTS of OTS Beurs en je door persoonlijke omstandigheden vertraging oploopt, kun je in aanmerking komen voor een UTS of OTS beursverlenging. De Regulation UTS/OTS scholarship extension 2021-2022 geeft de condities en procedure hiervoor aan.

Kolfruimtes

Op de campus zijn er diverse kolfruimtes beschikbaar.

Nuttige websites