UTFaculteitenBMSNieuwsMarion Kamp projectleider voor de herinrichting van het Centrum voor professioneel leren en ontwikkeling (PLD NEXT)

Marion Kamp projectleider voor de herinrichting van het Centrum voor professioneel leren en ontwikkeling (PLD NEXT)

Na bijna tien jaar in de functie van algemeen directeur (eerst de Faculty of Behavioral Sciences, daarna – the Faculty of Behavioral, Management and Social Sciences), begint Drs. Marion Kamp aan een nieuwe uitdaging in haar loopbaan. Per 15 mei 2022 neemt Marion Kamp het voortouw in het nieuwe project om het Centre for Professional Learning and Development ("PLD Next") opnieuw vorm te geven.

"Ik ben erg blij met deze nieuwe uitdaging en ik kijk ernaar uit om de volgende generatie PLD te ontwikkelen, dat mogelijk een interfacultair centrum voor executive teaching kan worden", aldus Marion.  Het College van Bestuur van de Universiteit Twente is verheugd over de nieuwe ontwikkeling met PLD "Marion brengt positieve energie met haar leiderschapskwaliteiten en bestuurlijke competenties. Dit project geeft een nieuwe impuls en gaat door met de beste ontwikkelingen op het gebied van een van onze strategische prioriteiten, Life Long Learning", aldus Machteld Roos, vicevoorzitter College van Bestuur.

Het BMS-faculteitsbestuur heeft hoge verwachtingen van dit initiatief. "Het is een goede timing om expertise en kennis over verschillende faculteiten heen te integreren en een uniek executive programma aan te bieden aan onze stakeholders", aldus Tanya Bondarouk, decaan BMS. 

Het College van Bestuur en het Faculteitsbestuur kijken uit naar dit initiatief en wensen Marion en haar team veel succes. 

Tijs Breukink - Algemeen directeur a.i. BMS
Het College van Bestuur heeft dr. Tijs Breukink benoemd tot algemeen directeur (PBV) a.i. van de Faculteit Gedrags-, Management- en Maatschappijwetenschappen. De benoeming gaat in per 9 mei 2022 en duurt tot er een nieuwe algemeen directeur is. "We hebben besloten een interim-manager aan te stellen om de tijd te nemen om op zoek te gaan naar een nieuwe algemeen directeur. We weten allemaal hoe moeilijk een wervingsproces is, vooral als je iemand wilt vinden met goede vaardigheden op het gebied van operations management. De interim positie geeft ons rust en ruimte om zorgvuldig een nieuwe collega te zoeken", aldus Tanya Bondarouk.

Tijs is een ervaren manager. De afgelopen 15 jaar werkte hij in onderwijs en onderzoek instellingen. Na een lange carrière als specialist bedrijfskunde en bedrijfseconomie, maakte hij in 2005 de overstap naar Wageningen University & Research (WUR). Als bestuurslid van de WUR heeft Tijs zich vooral gericht op de professionalisering van operations management. Na zijn 3e termijn bij de WUR is Tijs in 2017 gestart als onafhankelijk interim bestuurder en adviseur. 

De komende tijd gaat Tijs helpen bij het verbeteren van de operationele processen binnen de BMS-strategie. Hij zal bijdragen aan initiatieven op het gebied van talentontwikkeling en teambuilding.

Het College van Bestuur en het Faculteitsbestuur wensen Tijs veel succes en plezier bij de faculteit BMS!