UTAlumni NetwerkAgendaFuture Under Our Skin #2

Future Under Our Skin #2 Naar meer empathie in biomedische techniek

The Future Under Our Skin #2

Future under our skin (FUOS) is het platform, dat plaatsvindt op 28 november op de Universiteit Twente (TechMed Centre), dat zich concentreert rond de gedeelde visie van het gebruik van de menselijke huid als een transformatief platform om de kwaliteit van leven voor haar deelnemers te verbeteren. Dit visionaire initiatief kwam tot leven tijdens de eerste editie in het prestigieuze Design Lab, mogelijk gemaakt door Techmed, MESA+ Institute, in 2018. Sindsdien heeft FUOS een opmerkelijke evolutie doorgemaakt en is het uitgegroeid tot een bloeiend academisch gebruikersnetwerk dat een breed scala aan briljante geesten samenbrengt, waaronder gewaardeerde wetenschappers, ervaren dermatologen, getalenteerde cosmetici, bekwame tatoeëerders en invloedrijke patiëntenorganisaties.

De diepgaande impact van FUOS is groot en heeft talrijke waardevolle resultaten opgeleverd, met name in de vorm van invloedrijke wetenschappelijke publicaties en de bevordering van baanbrekende samenwerkingen tussen vooraanstaande academici, gerenommeerde gezondheidsinstellingen en innovatieve bedrijven die vooroplopen met baanbrekende ontwikkelingen op dit gebied (zie de link voor een verhelderende videopresentatie). De toewijding en betrokkenheid van experts uit verschillende vakgebieden zijn verzekerd, waardoor er een verlangen en verwachting is ontstaan om in de toekomst meer betekenisvolle en transformatieve interacties te koesteren. Het is onmiskenbaar dat deze collectieve inspanning het potentieel in zich draagt om een duidelijkere en uitgebreidere visie te vormen, een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we innovatie benaderen, uitdagingen op het gebied van regelgeving overwinnen en bijdragen aan een duurzame wereld door de ecologische voetafdruk die gepaard gaat met huidgerelateerde technologieën te verkleinen. Met elke stap voorwaarts straalt FUOS als een baken van hoop, dat het pad verlicht naar een toekomst waarin het onaangeboorde potentieel van de menselijke huid, wanneer het wordt ingezet door middel van samenwerking, ongekende mogelijkheden ontsluit voor het verrijken van levens, het stimuleren van wetenschappelijke ontdekkingen en het bevorderen van betekenisvolle transformaties op wereldwijde schaal.

28 November 2023 | 2 events

Expert Symposium & 
Citizen Experience Event

TechMed Centre - UT

Het platform: 2 events

Op 28 november organiseren we twee verschillende evenementen: het Expert Symposium en het Citizen Experience Event. Deze bijeenkomsten zijn gericht op wederzijdse informatie-uitwisseling, inspiratie en de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen, met als uiteindelijk doel het verkennen van mogelijke samenwerkingen. Bekijk de programma's van beide evenementen om te bepalen welk evenement het beste aansluit bij jouw interesses en voorkeuren voor deelname.

Expert symposium

Het komende Expert Symposium, gepland van 10.00 tot 17.00 uur, is een belangrijke bijeenkomst voor medische professionals, onderzoekers, bedrijven en verschillende professionals/organisaties. Het doel is om samen een routekaart te creëren voor een toekomst onder onze huid, met behulp van geavanceerde medische technologieën. Het evenement bevordert een dynamische uitwisseling van ideeën en zinvolle verbindingen tussen experts uit verschillende disciplines, die ernaar streven om levens positief te beïnvloeden door innovatieve huidgerelateerde toepassingen. Het symposium legt de nadruk op samenwerking en co-creatie en ziet een toekomst voor zich waarin medische technologieën vooruitgang stimuleren en de kwaliteit van leven verbeteren. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de inzichten en bijdragen van deelnemers aan deze transformatieve reis.

  • Tijd: 10.00 - 17.00
  • Locatie: TechMed Centre > Auditorium (begane grond)
  • Taal: Engels
  • Formaat: Live event 
Het inschrijfformulier opent binnenkort, maar sla nu alvast de datum op en voeg het evenement toe aan je Outlook agenda
Add event here

Het programma

 Bereid je voor op een verrijkend en inspirerend dagprogramma vol interactieve discussies en boeiende activiteiten. Deelnemers zullen nauw samenwerken om uitdagingen binnen specifieke subthema's te verkennen en samen te werken aan eerste oplossingen, waardoor een sfeer van innovatie wordt bevorderd. De kern van de dag ligt in parallelle workshops, waar samenwerking en creativiteit gedijen. Actieve deelname stelt deelnemers in staat om ideeën uit te wisselen en collectieve expertise te benutten, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor potentiële oplossingen. Het plenaire programma omvat een rondleiding, waarbij baanbrekende innovaties en ultramoderne laboratoriumruimtes worden verkend en de transformerende kracht van visionaire inspanningen wordt getoond. Keynote lezingen van gerespecteerde thought leaders zullen inspiratie opwekken, nieuwe ideeën aanwakkeren en tot de verbeelding sprekende gedachten stimuleren. De dag is ook voorzien van een speciaal matchmakingprogramma, dat verbindingen en potentiële samenwerkingen tussen verschillende disciplines mogelijk maakt. Een definitief programma met gedetailleerde informatie, inclusief sprekers en tijdstippen, wordt medio september bekendgemaakt, zodat deelnemers hun ervaring kunnen plannen.

Ben je van plan het evenement bij te wonen, maar maak je je zorgen om je kinderen? Geen zorgen meer! Neem ze mee, want we hebben een speciaal kids playground waar ze onder toezicht kunnen spelen. Ze zullen niet alleen een leuke tijd hebben, maar ze krijgen ook de kans om een "Onderzoeker-van-de-Toekomst"-diploma te ontvangen. Het is een prachtige kans om uw kinderen te betrekken bij een spannende en leerzame ervaring terwijl u geniet van het evenement.

Reeds bevestigde keynote lezing:

Keynote lecture
Prof. Samir Mitragotri
Harvard University

Professor Mitragotri's onderzoek richt zich op de toediening van medicijnen. Zijn onderzoek heeft geleid tot een fundamenteel begrip van biologische barrières en tot de ontwikkeling van nieuwe materialen en technologieën voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder diabetes, kanker, huidziekten, multiple sclerose en infecties. Veel van zijn uitvindingen hebben geleid tot klinische technologieën. Zijn onderzoek heeft geleid tot een aantal startende bedrijven. Tegelijkertijd heeft de fundamentele kennis die door zijn onderzoek is ontwikkeld, geleid tot een beter begrip van de biologie van barrières in het menselijk lichaam. Prof. Mitragotri heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van nieuwe technologieën waarbij gebruik wordt gemaakt van ultrageluid en ionische vloeistoffen om transdermale toediening van eiwitten, peptiden en siRNA mogelijk te maken. Hij heeft ook nieuwe technologieën ontwikkeld, waaronder ionische vloeistoffen voor orale toediening van eiwitten zoals insuline en andere peptiden. Professor Mitragotri heeft systemen uitgevonden die gebruik maken van synthetische dragers die meeliften op natuurlijke cellen zoals rode bloedcellen, macrofagen, neutrofielen, T-cellen en NK-cellen voor gerichte toediening van geneesmiddelen en cellen.

Professor Mitragotri is de Hiller professor Bioengineering en Hansjörg Wyss professor Biologically Inspired Engineering aan Harvard University. Hij heeft meer dan 400 publicaties op zijn naam staan, is uitvinder van meer dan 225 patenten en heeft meer dan 500 lezingen gegeven. Hij is verkozen tot lid van de National Academy of Engineering, National Academy of Medicine en National Academy of Inventors. Hij is ook verkozen tot fellow van AAAS, CRS, BMES, AIMBE en AA PS. Hij behaalde een BS in Chemical Engineering aan het Institute of Chemical Technology, India en een PhD in Chemical Engineering aan het Massachusetts Institute of Technology.

Patrick Anquetil PhD MBA CEO - Portal Instruments

Portal Instruments is een bedrijf dat zich bezighoudt met het toedienen van medicijnen in klinische stadia en dat injecteerbare biologische therapieën transformeert met een modern apparaat voor het toedienen van medicijnen zonder naalden. Het Portal-apparaat wordt computergestuurd en is verbonden met de cloud om thuis zelfinjecties van dure biologische geneesmiddelen te verbeteren voor patiënten die lijden aan chronische ziekten. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat de toedieningservaring met het Portal-apparaat de voorkeur heeft van menselijke proefpersonen en minder pijnlijk is dan een naald en spuit.


Translated with DeepL

Citizen Experience Event

Het evenement nodigt nieuwsgierige mensen, zoals burgers, studenten en vertegenwoordigers van patiëntengroepen, uit voor een boeiend avondprogramma gericht op innovaties en onderzoek op het gebied van huidgerelateerde vooruitgang. Het evenement omvat een boeiende demomarkt waar visionaire onderzoekers en bedrijven inspirerende innovaties laten zien. Deelnemers kunnen zich onderdompelen in spannende activiteiten voor alle leeftijden en inzicht krijgen in het potentieel van innovaties bij het oplossen van huidgerelateerde problemen. De avond omvat ook verhelderende lezingen door gewaardeerde (inter)nationale sprekers, in het Nederlands en Engels, die de mogelijkheden en vooruitgang in het vakgebied verkennen. De transformatieve ervaring stimuleert betrokkenheid met inspirerende geesten, het bevorderen van verbindingen en het doel om een diepgaande impact te hebben op het wereldwijde welzijn door middel van huidgerelateerde vooruitgang.

  • Tijd: 19.00 - 21.00
  • Locatie: TechMed Centre > Atrium (begane grond)
  • Taal: Nederlands & Engels
  • Formaat: Live event 
Het inschrijfformulier opent binnenkort, maar sla nu alvast de datum op en voeg het evenement toe aan je Outlook agenda
Add event here

Vorige editie | 2019

De eerste editie van The Future Under Our Skin vond plaats in april 2019. Het evenement verzamelde wetenschappers, artsen, tatoeëerders, studenten en burgers in het algemeen rond de functionalisering van de huid. Samen verkenden we het potentieel voor co-creatie met gezonde burgers, patiënten, bedrijven en andere belanghebbenden. We zijn gekomen tot een open visie op de huidige en toekomstige rol die onze huid heeft, als platform voor het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Organisatie

The future under our skin

Onze huid kan informatie geven over onze gezondheid, stemming en omgeving. Medische en recreatieve tatoeages versieren mensen al eeuwenlang. Maar we kunnen naast inkt ook andere materialen injecteren, zoals sensoren en nano- of bioreagerende materialen. Met het stijgende percentage getatoeëerden in de afgelopen jaren zijn er nieuwe gezondheidsuitdagingen ontstaan; maar het is ook een unieke mogelijkheid om "van onze eigen huid te lezen", naast een artistiek ontwerp. Lees meer informatie over dit project op de persoonlijke website van Prof.Dr. David Fernandez Rivas.

Gehost door het TechMed Centre - Universiteit Twente

Duurzame en gepersonaliseerde gezondheid mogelijk maken door middel van technologie

Het Technical Medical (TechMed) Centre is een toonaangevend innovatiecentrum dat invloed heeft op de gezondheidszorg door middel van onderzoek, innovatie en onderwijs. Uitgerust met ultramoderne infrastructuur, waaronder onderzoekslaboratoria, preklinische testbanken en gesimuleerde ziekenhuisomgevingen, stimuleert het TechMed Centre technologische vooruitgang in de gezondheidszorg. Wij geloven dat de ontwikkeling, evaluatie en juiste implementatie van technologie duurzame en gepersonaliseerde gezondheid voor iedereen mogelijk maakt. In onze missie om impact te hebben op de samenleving stimuleren we ondernemerschap en laten we (nieuwe) bedrijven groeien binnen ons regionale ecosysteem. Als innovatiehub werken we samen met experts uit de gezondheidszorg, biomedische technologie en de overheid om impact te maken op gezondheid in de maatschappij. Lees meer over het TechMed Centre.

Empowered by NWA, NWO en ERC

Het is de moeite waard om te erkennen dat het opmerkelijke wereldwijde bereik en de invloed van FUOS mogelijk zijn gemaakt door de niet-aflatende steun van gewaardeerde entiteiten, namelijk de Nederlandse Onderzoeksagenda (NWA), de Nederlandse Onderzoeksraad (NWO) en de illustere European Research Council (ERC), die standvastig de ontwikkeling van het internationale netwerk van belanghebbenden dat de missie en doelstellingen van FUOS versterkt, hebben verdedigd en ondersteund.