EFFECT OF CORONA ON APPLICATION PROCESS

See Vacancies - University of Twente

PDEng positie – Verantwoorde Robotisering in de schoonmaakbranche M/V

Job description

Heb jij een afgeronde MSc op het gebied van technologie en samenleving en wil je betrokken zijn bij een goede inbedding van robotica in de schoonmaakbranche? Ben je daarnaast geïnteresseerd in technologisch ontwerpen maar nog niet klaar je studieloopbaan? Dan is het PDEng (Professional Doctorate in Engineering) programma iets voor jou.

Het PDEng-programma is een 2-jarig post-master ontwerpprogramma. Het omvat een deel opleiding op de Universiteit Twente en een ontwerpproject dat uitgevoerd zal worden voor de Raad voor Arbeidsverhoudingen in de Schoonmaak- en glazenwassersbranche (RAS). Op basis van verdieping en verbreding in het opleidingsdeel ga je in samenwerking met RAS kijken naar het verantwoord inzetten van robots in de schoonmaakbranche.

Jouw uitdaging
Technologie, en in het bijzonder robotisering, speelt een steeds grotere rol in de schoonmaaksector. Wat kunnen daarvan de gevolgen zijn op de werkvloer? Robots kunnen bedreigend zijn wanneer ze de mens zouden vervangen of het werk in negatieve zin zouden beïnvloeden. Ze kunnen ook kansen bieden om het schoonmaakwerk te verlichten, en er meer mensen toegang toe te geven: robots kunnen de schoonmaker helpen om duurzaam inzetbaar te zijn, en een meer inclusieve arbeidsmarkt creëren, bijvoorbeeld ten aanzien van leeftijd en fysieke of mentale beperkingen. Bovendien kunnen ze ruimte creëren voor werk dat nu niet gedaan kan worden, waardoor zaken als hospitality op hoger niveau getild kunnen worden.

De overkoepelende onderzoeksvraag voor het grotere project, waar dit PDEng onderzoek onderdeel van uit maakt, is: “Hoe kunnen robots op een positieve manier bijdragen aan het schoonmaakwerk?” Om deze vraag te beantwoorden zal een ‘Responsible Design’ aanpak gevolgd worden, gericht op het verantwoord ontwikkelen en inbedden van robotica in de schoonmaakbranche. Binnen dit kader richt dit PDEng project zich specifiek op het ontwikkelen van een tool voor het goed inbedden
van robotica in de werkomgeving.


Kernvragen daarbij zijn:

  • Welke rollen kan robotisering vervullen?
  • Hoe vervangt  en complementeert robotisering de bestaande werkzaamheden?
  • Hoe verandert het schoonmaakwerk onder invloed van robotisering?
  • Welke waarden zijn daarbij in het geding, en hoe kunnen we die optimaal borgen?
  • Welke kansen en bezwaren zien de schoonmakers, de organisatie en de opdrachtgever zelf?
  • Welke training en opleiding van personeel horen bij een optimale inbedding?
  • Hoe betrekken we alle stakeholders en hoe waarborg je inclusiviteit?

Om deze tool te ontwikkelen, luidt de hoofdvraag van dit specifieke project: Hoe kan een goede en verantwoorde inbedding van robotica in de werkomgeving binnen de schoonmaakbranche worden gewaarborgd? Om deze vraag te beantwoorden zal het project een combinatie zijn van theoretisch, empirisch en ontwerpgericht werk. Gedurende de 2 jaar dat het programma duurt, word je begeleid door een begeleidingsteam va

Your profile

We zoeken de beste MSc studenten op het gebied van sociale wetenschappen, filosofie, design research, of een andere relevante discipline op het snijvlak van technologie en samenleving. Belangrijke professionele vaardigheden zijn: Engelse taalvaardigheden, projectmanagementvaardigheden, teamwerk, initiatief en zelfreflectie. Kennis op het gebied van ethiek en technologie is een pre om het project succesvol af te ronden, maar kan ook onderdeel zijn van het opleidingsdeel. Een interview zal deel uit maken van de selectieprocedure.

Our offer

We bieden een fulltime contract voor 24 maanden met een salaris van
€ 1.970,-- per maand aan. Tijdens deze twee jaar volg je een op maat gemaakt post-master ontwerpprogramma in een combinatie van opleiding (50%) en werken aan een ontwerpproject (50%). De Universiteit Twente biedt excellente faciliteiten voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, voldoende verlofdagen en een eindejaar bonus. Na het succesvol doorlopen van het programma, ontvang je een gecertificeerd diploma. Je ontvangt de academische graad Professional Doctorate in Engineering (PDEng) en je wordt geregistreerd als Technologisch Ontwerper door het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs (KIVI).

Information and application

Indien je nog vragen hebt over deze vacature, dan kun je contact opnemen met prof.dr.ir. P.P.C.C. Verbeek:

•            E-mail: p.p.c.c.verbeek@utwente.nl

•            Telefoon: +31 (0)53 489 4460

Algemene informatie over de PDEng kun je vinden op onze website.

 

Indien je interesse hebt en voldoet aan het profiel, stuur ons dan je motivatie, CV, een lijst met vakken die je gevolgd hebt inclusief cijfers, referenties en eventueel een lijst van publicaties voor 26 oktober 2020 via onderstaande link. De eerste selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 30 oktober 2020.

About the department

About the organization

University of Twente (UT)

University of Twente (UT) has entered the new decade with an ambitious, new vision, mission and strategy. As ‘the ultimate people-first university of technology' we are rapidly expanding on our High Tech Human Touch philosophy and the unique role it affords us in society. Everything we do is aimed at maximum impact on people, society and connections through the sustainable utilisation of science and technology. We want to contribute to the development of a fair, digital and sustainable society through our open, inclusive and entrepreneurial attitude. This attitude permeates everything we do and is present in every one of UT's departments and faculties. Building on our rich legacy in merging technical and social sciences, we focus on five distinguishing research domains: Improving healthcare by personalised technologies; Creating intelligent manufacturing systems; Shaping our world with smart materials; Engineering our digital society; and Engineering for a resilient world.

As an employer, University of Twente offers jobs that matter. We equip you as a staff member to shape new opportunities both for yourself and for our society. With us, you will be part of a leading tech university that is changing our world for the better. We offer an open, inclusive and entrepreneurial climate, in which we encourage you to make healthy choices, for example, with our flexible, customisable conditions.

PDEng positie – Verantwoorde Robotisering in de schoonmaakbranche M/V
Apply now