Conference Reports

Verslag conferentie bezoek Bas Steen


Na het succesvol afronden van de Master Business Information Technology vonden mijn afstudeer begeleiders (Luís Ferreira Pires en Maria-Eugenia Iacob) de resultaten van mijn afstudeerscriptie dusdanig interessant dat we hebben besloten hier een paper over te schrijven. Dit paper is uiteindelijk ingediend in the Fourteenth IEEE International EDOC Conference die werd gehouden in Vitoria (Brazilie). Helaas werd de paper net niet voor de hoofdconferentie geaccepteerd, echter hij werd wel geaccepteerd voor de International Workshop on Dynamic and Declarative Business Processes workshop die tijdens de EDOC conferentie werd gehouden. De Conference Grant regeling maakte het vervolgens mogelijk dat ik zelf de paper tijdens de conferentie kon presenteren.


Het bezoek aan de conferentie begon met een lange reis naar Vitoria. In mijn hotel aangekomen bleek dat vele personen die namens de Universiteit Twente aan de conferentie deelnamen in hetzelfde hotel te zitten. In de avond hebben we dan ook samen genoten van de Braziliaande keuken in een van de vele kleine restaurants die bij ons hotel lagen. Omdat ik mijn presentatie de eerste dag van de conferentie mocht geven heb ik na het avondeten mijn presentatie nog even doorgenomen en ben vroeg me bed in gedoken.


Na in de ochtend de formaliteiten te hebben afgerond en eerst wat andere presentaties te hebben gevolgt was het aan het eind van de dag mijn beurt om mijn presentatie te geven. De presentatie zelf ging redelijk, al was ik zelf niet helemaal tevreden omdat ik enkele zaken wat helderder had willen vertellen. Gelukkig kreeg ik genoeg vragen vanuit de zaal om wat zaken te verduidelijken. Wat ik wel jammer vond is dat er niet echt vragen kwamen die ik ook niet al eerder had gehad tijdens de vele andere keren dat ik deze presentatie had gehouden.


Omdat ik mijn presentatie al op de eerste dag van de conferentie had gehouden kon ik de rest van de week ontspannen naar de andere presentaties luisteren, en er zaten enkele zeer interessante presentaties tussen, met name de keynote presentaties de elke dag werden gehouden waren erg boeiend. Tevens waren de social events die tijdens de conferentie werden gehouden erg gezellig. Al met al was het bijwonen en presenteren tijdens een conferentie een erg leuke en leerzame ervaring.