Conference Reports

Conference experience Chris Jansen BSc.

Buona giornata!

Daar zit je dan in de stralende zon op Piazza del Duomo in Milaan te staren naar één van ‘s werelds mooiste kathedralen! Terwijl de Italiaanse zakenmannen zich doelbewust door de mensenmassa manoeuvreren en de Bella Donna’s gracieus door de beroemde Galleria flaneren, geniet ik stilletjes dat ik hier mag zijn. Langzaam loop ik verder richting de metro, ik moet nog inchecken bij het hotel en morgen natuurlijk wel fris aanschuiven voor de conferentie!

Zo kan ik mijn aankomst voor het International Conference on Enterprise Information Systems (ICEIS 2009) in Milaan het beste omschrijven. Na vijf maanden onder de bezielende begeleiding van dr. Elfi Ettinger aan mijn bachelor referaat gewerkt te hebben, werd geopperd dat de scriptie (mits bijgeschaafd) mogelijk goed zou zijn voor publicatie. De tijd vloog voorbij en dr. Ettinger mailde dat de publicatie rond was en zij naar Milaan zou gaan voor de presentatie. Voorzichtig informeerde ik of de presentatie ook door de student zelf gedaan kon worden en voordat ik het wist zat ik in een vliegtuig richting Malpensa Airport!

Drie dagen lang heb ik daar een conferentie mogen bijwonen met promovendi, wetenschappers en professoren uit de hele wereld. Iedereen presenteerde binnen een vakgebied zijn/haar onderzoek en ik had het geluk daar ook 25 minuten mijn bachelor scriptie uit de doeken te mogen doen. Uiteindelijk best spannend als je er staat en leuk om te discussiëren met mensen die bekend zijn met het onderwerp! Buiten de conferentie om is er in een authentiek Italiaans restaurant gegeten, waarbij je onder het genot van een vino rosso de mensen beter leert kennen. Geen geitenwollen sokkenverhalen, maar hilarische, interessante anekdotes over andere conferenties en jeugdsentiment gaven een verfrissende kijk op het leven als onderzoeker. Erg leuk om binnen je vakgebied op deze wijze kennis te maken met de auteurs achter de artikelen die we tijdens de studie voorgeschoteld krijgen!

De laatste dag zijn we met een jonge delegatie van de workshop nog een halve dag Milaan gaan verkennen als gepaste afsluiter. Tijdens het afscheid (facebook) gegevens uitwisselen en de volgende dag een mooie ervaring rijker het vliegtuig naar Nederland ingestapt!

Dat dit mogelijk was voor een bachelorstudent had ik niet verwacht en mocht jij een soortgelijke kans krijgen zou ik deze met beide handen aangrijpen!

Arrivederci!

Chris Jansen
Bsc Business and IT
DSC03149.JPGIMG_4400.JPG