UTFacultiesETDepartmentsCEMNewsPartnermeeting programmatisch samenwerken december 2022

Partnermeeting programmatisch samenwerken december 2022 bij het Waterchapbedrijf Limburg

Partnermeeting onderzoek Programmatisch Samenwerken bij het Waterschapsbedrijf Limburg

Onder de leerstoel Integrated Project Delivery werkt de Universiteit Twente aan een onderzoeksproject naar programmatische samenwerkingsvormen in de infrasector. Rondom dit onderzoek is een unieke leeromgeving gecreëerd. In samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam en zes publieke opdrachtgevers uit de Nederlandse Infrasector – Het Waterschapsbedrijf Limburg, Waterschap Drents-Overijsselse Delta, de gemeente Den Haag, de gemeente Amsterdam, ProRail en Rijkswaterstaat – wordt kennis opgebouwd over deze relatief nieuwe manier van (samen)werken.

In december 2022 waren alle partners van het onderzoek te gast bij het Waterschapsbedrijf Limburg (WBL). Bij WBL wordt het programmatisch werken al een aantal jaar in praktijk gebracht. Waardevolle kennis en inzichten werden gedeeld na een inspirerende presentatie over de aanpak van WBL, waar een prachtige en oprechte manier van samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is opgezet in raamcontracten! In de komende jaren blijven we investeren in het vergroten van onze kennis rondom dit veelbelovende thema.

Voor meer informatie over het onderzoeksproject, zie: https://www.utwente.nl/en/et/cem/research/cme/research/Programmatic%20Collaboration/