Kruidentuin en tuin 17

De ‘proef’tuin (nr. 17), de kruidentuin en de koude bak in augustus

Plukken kun je niet alleen in de kruidentuin, maar ook in de ‘proef’tuin. Het zaaiplan van tuin 17 en de koude bak ligt in het gereedschapshok.

In de kruidentuin is de haag om het middelste bed weggehaald. Daar zijn enkele nieuwe kruiden geplant, onder andere citroenverbena, Franse dragon en kerrieplant.

In tuin 17 is basilicum nu de grote attractie. Knip de bloeistengels en de toppen eruit, zodat de planten daaronder zich verder vertakken. Dit verlengt de levensduur. Kijk op de plattegrond hoe de soorten heten.

In het eerste bedje links staat snijbiet. Van snijbiet de buitenste stengels afsnijden; de planten groeien dan van binnenuit weer verder door.

Verder kun je een losgeknipte courgette meenemen en sla, zinnia, rudbeckia, dahlia en helianthella afknippen.

Uit de koude bak kun je nog preiplantjes halen om uit te poten, zolang de voorraad strekt. Omdat de grond in de koude bak moet worden aangevuld is nog niet opnieuw ingezaaid.

Paulien Golbach en ik onderhouden deze tuinen elke vrijdag van 2 tot 5. Hulp is welkom!

The test and taste garden (# 17), the herb garden and the cold frame in August

All BTD-members can use the herb garden, garden 17 and the cold frame. A laminated plan of garden 17 and the cold frame is available in the toolshed.

In the herb garden the hedge around the bed in the middle is removed. Some new kinds of herbs have been planted there, including lemon verbena, French tarragon and curry plant.

In garden 17 the basil is excellent. Cut the tops from the plants to lengthen their life span.

Cut the outer stems and leaves from the green chard in the first square on the left. The plants continue to grow from inside out.

You can take a courgette/zucchini when it is cut loose. You can cut lettuce, zinnia, rudbeckia and dahlia and helianthella.

In the cold frame there are still leek plants available for transplanting.

Paulien Golbach and I take care of these these gardens every Friday from 2 till 5. Your help is welcome!

Henny Kramers

kramer05@xs4all.nl