VIER OP 26 NOVEMBER 2021 HET 60-JARIG BESTAAN VAN DE UNIVERSITEIT TWENTE!

Het verhaal van de Universiteit Twente begon zestig jaar geleden, in 1961. Het is een verhaal over wetenschap, technologie, leren en onderzoeken, over ondersteunen en ondersteund worden. Het gaat over reflectie en actie, over vallen en opstaan en doorzettingsvermogen. Maar bovenal gaat ons verhaal over mensen. Mensen die met elkaar verbonden zijn, zowel op de universiteit als daarbuiten.

ELKE VERBINDING HEEFT EEN VERHAAL

In deze speciale jubileumeditie van de Dies Natalis, op 26 november 2021, staan de verhalen van mensen en hun inspirerende, ontroerende en vaak verrassende verbindingen centraal. Je ervaart de kracht van zestig jaar persoonlijke betrokkenheid. De kracht van zestig jaar lokale, regionale, nationale en internationale samenwerking. En de kracht van het gezamenlijk bijdragen aan een duurzame, open en eerlijke samenleving.

Je zult ontdekken dat alles binnen de UT - en daarbuiten - met elkaar verbonden is en, nog belangrijker, "elke verbinding heeft een verhaal". Laten we vieren dat we al zestig jaar inspirerende verhalen vertellen!

EREDOCTORATEN

Ter gelegenheid van haar 60-jarig bestaan reikt de Universiteit Twente vier eredoctoraten uit. Deze gaan naar IPCC co-voorzitter Debra Roberts, cybersecurity expert Jaya Baloo, natuurkundige en wetenschapsbeleidmaker Wim van Saarloos en prins Constantijn van Oranje-Nassau. Zij staan allen voor de duurzame, eerlijke en digitale samenleving die de Universiteit Twente wil ondersteunen. Kijk hier voor uitgebreide informatie over de eredoctoren (EN).

Je kunt inspirerende sprekers verwachten, opzwepende muziek en de uitreiking van de Marina van Dammebeurs, de Professor de Winter Award en de Overijssel PhD Award.  Klik hier meer informatie over de awards (EN).

Vier het 60-jarige UT-lustrum online of op de campus!
Meld je hier aan

RECEPTIE NA AFLOOP

Na de plechtigheid is er een receptie voor degenen die de Dies Natalis op de campus bijwonen. Registratie is vereist voor toegang tot het Dies programma in gebouw De Waaier en voor de receptie. Mocht je na aanmelding verhinderd zijn, dan vragen wij je af te melden. Op deze manier kunnen we iedereen die aanwezig wil zijn op de campus, een plaats geven.

De Universiteit Twente volgt alle richtlijnen van het RIVM en de GGD met betrekking tot het coronavirus. Dit betekent: we vragen iedereen om niet naar de ceremonie te komen in geval van covidale verschijnselen. De totale capaciteit van de Waaier zal worden benut, zonder de 1,5-meter afstandsregel. Een masker of coronapas is niet nodig.

Heb je vragen over dit evenement, neem dan contact op met Hinke Mulder.

H. Mulder (Hinke)
Senior Communication Advisor