Dies Natalis 2023

Op vrijdag 12 vierden we de 61e Dies Natalis van de Universiteit Twente. In 2023 is het centrale thema van de academische manifestaties maatschappelijke impact. Met andere woorden: wat is de impact van ons onderwijs en onderzoek op beleidsmakers, bedrijven en burgers buiten de academische wereld?

Tijdens de Dies Natalis van dit jaar concentreerden we ons op de existentiële uitdagingen waarvoor we staan in de klimaat- en milieucrisis. Duurzaamheid staat met vette letters in onze visie "Shaping2030". Wij willen via ons onderzoek en onderwijs bouwen aan een duurzame samenleving en economie waarin niemand achterblijft. Het is een ambitieus engagement dat ons ertoe verplicht nieuwe innovatieve oplossingen te vinden en de volgende generatie professionals op te leiden die de wereld van morgen vorm zullen geven.

Lees hier het volledige verslag van de Dies Natalis 2023 en bekijk het fotoalbum

Bekijk hieronder de aftermovie (EN).

Dieslezing

De Dieslezing van 2023 werd gegeven door de heer Frans Timmermans, uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de Europese Green Deal. Bekijk zijn keynote speech hieronder (Engels).