Dies Natalis 2022

EVERY CONNECTION HAS A STORY. vier op 20 mei 2022 DE 60E VERJAARDAG van de universiteit twente TIJDENS DE DIES NATALIS.

Hoe zit het met de inschrijving?

Heb je je al aangemeld voor de Dies Natalis november 2021, dan hoef je niets te doen. Wij hebben een plekje voor je vrij gehouden. De registratie om het evenement op de campus bij te wonen, is inmiddels gesloten. Uiteraard kun je nog wel online meekijken.

Het programma van de Dies Natalis op 20 mei 2022 is bekend.
Ik ben benieuwd!
Je wordt naar een Engelstalige pagina geleid.

Het 60-jarig bestaan van de Universiteit Twente

Het verhaal van de Universiteit Twente begon zestig jaar geleden, in 1961. Het is een verhaal over wetenschap, technologie, leren en onderzoeken, over ondersteunen en ondersteund worden. Het gaat over reflectie en actie, over vallen en opstaan en doorzettingsvermogen. Maar bovenal gaat ons verhaal over mensen. Mensen die met elkaar verbonden zijn, zowel op de universiteit als daarbuiten.

Elke verbinding heeft een verhaal

In deze speciale jubileumeditie van de Dies Natalis, op 20 mei 2022, staan de verhalen van mensen en hun inspirerende, ontroerende en vaak verrassende verbindingen centraal. Je ervaart de kracht van zestig jaar persoonlijke betrokkenheid. De kracht van zestig jaar lokale, regionale, nationale en internationale samenwerking. En de kracht van het gezamenlijk bijdragen aan een duurzame, open en eerlijke samenleving.

Je zult ontdekken dat alles binnen de UT - en daarbuiten - met elkaar verbonden is en, nog belangrijker, "elke verbinding heeft een verhaal". Laten we vieren dat we al zestig jaar inspirerende verhalen vertellen!

Eredoctoraten

Ter gelegenheid van haar 60-jarig bestaan reikt de Universiteit Twente vier eredoctoraten uit. Deze gaan naar IPCC co-voorzitter Debra Roberts, cybersecurity expert Jaya Baloo, natuurkundige en wetenschapsbeleidmaker Wim van Saarloos en prins Constantijn van Oranje-Nassau. Zij staan allen voor de duurzame, eerlijke en digitale samenleving die de Universiteit Twente wil ondersteunen. Kijk hier voor uitgebreide informatie over de eredoctoren (EN).

Je kunt inspirerende sprekers verwachten, opzwepende muziek en de uitreiking van de Marina van Dammebeurs, de Professor de Winter Award en de Overijssel PhD Award.  Klik hier meer informatie over de awards (EN).

Vier het 60-jarige UT-lustrum online met ons mee!
Kijk mee!

Heb je vragen over dit evenement, neem dan contact op met Hinke Mulder.

H. Mulder (Hinke)
Senior Communication Advisor