(Her)Inschrijven/uitschrijven

Nieuwsbrief herinschrijven 2021-2022

Belangrijke informatie en veranderingen met betrekking tot herinschrijving, betaling en collegegeldtarieven voor het studiejaar 2021-2022.

1.     STUDENTEN ACCOUNT

Van de Universiteit Twente heb je een studentenaccount gekregen. Het is belangrijk dat je de e-mail van dit account regelmatig checkt, aangezien we alle informatie via dit account met je communiceren. Denk aan de informatie over herinschrijven, uitschrijven, collegegelden, wetswijzigingen e.d.. Dus zorg ervoor dat je geregeld je UT-mail account bekijkt. Wil je liever gebruikmaken van je eigen e-mail account zorg er dan zelf voor dat je UT-mail automatisch wordt doorgestuurd naar je eigen account.
 

2.      DOORSTROOM UT BACHELOR NAAR UT MASTER

Studeer je vóór 1 februari af voor de bachelor en wil je doorstromen naar een master, dan verzoeken wij je een aanmelding te doen in Studielink voor de betreffende master. Na het officieel afronden van de bachelor nemen wij deze aanmelding verder in behandeling.

3.     DOORSTROOM UT PREMASTER NAAR UT MASTER

Stroom je per 1 februari (instroommoment) door naar de master, meld je in Studielink aan voor de betreffende master per 1 februari en regel de betaling van je collegegeld.

 4.    ZACHTE KNIP PER 1 FEBRUARI 2022

In het kader van COVID-19 is het per 1 februari a.s. mogelijk om onder bepaalde voorwaarden gebruik te maken van de zogenoemde ‘zachte knip’: je mag dan als bachelor- of pre-master-student alvast mastervakken volgen op de UT ook al heb je je UT-bachelor of UT-pre-master nog niet afgerond.

Denk je in aanmerking te komen voor deze regeling neem dan de volgende stappen:

a.   Doe in Studielink een verzoek tot inschrijving per 1-2-2022 voor je gewenste master.

b.   Neem direct contact op met de betreffende masteropleiding (studieadviseur of master coördinator). De opleiding bepaalt namelijk of je voor de zachte knip in aanmerking komt.

Indien de opleiding akkoord gaat met je inschrijving in de master: Student Services ontvangt dan jouw gegevens van de opleiding en neemt je inschrijfverzoek voor de master in behandeling zodat je ook een (voorwaardelijke) inschrijving krijgt voor deze master.

Ben je naast deze voorwaardelijke inschrijving een pre-master student, dan dien je je collegegeld voor de master per 1-2-2022 met spoed te voldoen via studentservices@utwente.nl.

Ben je naast deze voorwaardelijke inschrijving een bachelor student, dan heb je je collegegeld voldaan bij je herinschrijving voor deze bachelor.

Indien de opleiding niet akkoord gaat, kom je niet in aanmerking voor de zachte knip. Je wordt dan ook niet ingeschreven in de master per 1-2-2022, maar pas op het moment dat je je bachelor of pre-master hebt afgerond (de gebruikelijke harde knip).

5.     COLLEGELDTARIEVEN

Op onze website kun je nalezen wat jouw collegegeldtarief wordt voor het studiejaar 2021-2022.

6.     PREMASTERVERGOEDING

Lees op de website wat de vergoeding is van jouw premaster traject.

7.     BETALING COLLEGEGELD

Er zijn meerdere mogelijkheden om je collegegeld te voldoen:

1. Betaling via (digitale) machtiging in 2 gelijke termijnen

In Studielink kun je de machtiging voor het betalen van je collegegeld regelen. Betalen met digitale machtiging is alleen mogelijk als je een Europese IBAN hebt en je bank aangesloten is op SEPA. Als iemand anders voor je gaat betalen, dan moet deze persoon ook een Europese IBAN hebben, aangesloten zijn op SEPA én een eigen DigiD hebben.

Voldoe je aan de voorwaarden om je collegegeld te betalen via een machtiging, maar het lukt je niet om dit digitaal in Studielink te doen stuur dan een mail naar studentservices@utwente.nl

IBAN = International Bank Account Number; een bankrekeningnummer om grensoverschrijdende betaaldiensten binnen Europa te standaardiseren.


SEPA = Single Euro Payments Area; een gebied in Europa waar je op één manier kunt betalen.

 

2.      Eigen betalingsopdracht

In Studielink kies je bij betaalwijze voor ‘betaling op andere wijze’. Daarna dien je zelf te regelen dat het volledige collegegeld voor je inschrijving van het komende studiejaar vóór de deadline van 31 janauri 2022 overgemaakt wordt op IBAN NL33ABNA0405323972 t.n.v. Universiteit Twente onder vermelding van je naam en studentnummer. Houd rekening met een verwerkingstijd van 2 weken.

Naam en adres bank:
ABN-AMRO Bank
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Het is niet toegestaan zelf een betalingsregeling in termijnen toe te passen.

3.     Vrijstelling middels Bewijs Betaald Collegegeld (BBC)
In Studielink kies je bij betaalwijze voor de optie ‘betaling op ander wijze’. Als je al aan een andere Nederlandse wo- of hbo-instelling staat ingeschreven als student en daar het wettelijke tarief betaalt, dan wordt bij inschrijving aan de Universiteit Twente een BBC geaccepteerd. Deze onderwijsinstelling zal het BBC digitaal opsturen naar Student Services.


Betalen collegegeld via Studielink: stappenplan.

8.     BETALING VERGOEDING PREMASTER

Start je in studiejaar 2021-2022 met een nieuwe premaster, dan betaal je de volledige vergoeding vóór aanvang van je premaster programma. 

Betalen premastervergoeding via eigen overboeking: zie hier boven punt 7.2.

9.     ADRES

Op je studieadres / correspondentieadres ontvang je alle post van ons. Wil je een wijziging doorgeven van dit adres, dan dien je dat in Studielink door te geven. Je nieuwe studieadres / correspondentieadres komt dan vanzelf terecht in het student informatiesysteem Osiris van de Universiteit Twente. Denk ook aan het vermelden van je mobiele nummer zodat je voor ons in geval van nood telefonisch bereikbaar bent.

10.  COLLEGEKAART

Afgelopen jaar heb je al een collegekaart ontvangen deze is tot aan je uitschrijving geldig.

11.  VERKLARING VAN INSCHRIJVING

De verklaring van inschrijving kun je via Osiris student downloaden en dien je bij je te hebben tijdens tentamens.

12.  ANNULERING VAN DE INSCHRIJVING

Je kunt je verzoek tot inschrijving vóór 1 februari kosteloos intrekken of annuleren. Doe dit uiterlijk 31 januari 2022 via Studielink. Vanaf 1 februari 2022 kun je je niet meer kosteloos uitschrijven!

13.  INSCHRIJVINGSREGELING UNIVERSITEIT TWENTE 2021-2022

Alle regels met betrekking tot o.a. je inschrijving, uitschrijving en collegegeldtarieven zijn nader uitgewerkt in de inschrijvingsregeling Universiteit Twente 2021-2022.

14.  CONTACT

Vind hier de contactgegevens van de Student Services.