FAQ Herinschrijving

 • Ik ben een bachelor student. Hoe kan ik mij gewijzigd herinschrijven in Studielink?

  Ga je van bachelor opleiding A naar bachelor opleiding B dan kies je in Studielink voor de button ‘Verzoek tot inschrijving’ om je gewijzigde bachelor inschrijving te regelen. Vergeet niet om ook de betaling van je collegegeld in Studielink te regelen!

 • Ik ben een bachelor student en ik studeer vóór 1 september af. Hoe kan ik mij herinschrijven in Studielink?

  Studeer je vóór 1 september af voor de bachelor en wil je doorstromen naar een master per 1 september, dan doe je een aanmelding in Studielink voor de betreffende master (incl. het regelen van het collegegeld). Hiermee is je aanmelding compleet, je hoeft in Osiris geen documenten te uploaden. Na het officieel afronden van de bachelor wordt deze aanmelding in behandeling genomen.

 • Ik ben een bachelor student en ik weet niet of ik vóór 1 september afstudeer. Hoe kan ik mij herinschrijven in Studielink?

  Is het niet zeker of je de bachelor vóór 1 september gaat afronden, dan doe je een  ongewijzigde herinschrijving voor deze bachelor in Studielink (incl. het regelen van het collegegeld). Je wordt dan op een later tijdstip ingeschreven voor de master, indien nodig met terugwerkende kracht per 1 september.

 • Moet ik mij als premaster student ook herinschrijven in Studielink?

  Ja, je doet als premaster student een ongewijzigd herinschrijvingsverzoek in Studielink. De vergoeding voor deze premaster heb je bij aanvang van je premaster al betaald.

  Als je stopt met je pre-master, kun je niet meer terugkomen om deze pre-master af te ronden.

 • Ik ben een master student. Hoe kan ik mij gewijzigd herinschrijven in Studielink?

  Ga je van master opleiding A naar master opleiding B dan kies je in Studielink voor de button ‘Verzoek tot inschrijving’ om je gewijzigde master inschrijving te regelen. Vergeet niet om ook de betaling van je collegegeld in Studielink te regelen!

 • Hoe kom ik in de master terecht na het afronden van mijn premaster?

  Stroom je per 1 september of 1 februari (instroommomenten) door naar de master: meld je in Studielink aan voor de betreffende master en regel de betaling van je collegegeld.

 • Is een adreswijziging een wijziging in de herinschrijving?

  Nee, je kunt gewoon ongewijzigd herinschrijven. Vergeet niet je adres te wijzigen in Studielink.

 • Is een wijziging in de manier waarop ik het collegegeld wil betalen (bijv. incasso i.p.v. eigen betalingsopdracht) een wijziging in de herinschrijving?

  Nee, een wijziging in de manier van betalen is geen wijziging in de herinschrijving. Je mag ieder jaar opnieuw aangeven hoe je je collegegeld gaat betalen.

 • Is het een wijziging van opleiding als ik afgestudeerd ben voor mijn bachelor en wil per 1 september doorstromen in een master?

  Ja, je moet een gewijzigd inschrijfverzoek doen in Studielink voor de betreffende master. Vergeet niet om ook de betaling van je collegegeld in Studielink te regelen!

 • Ik weet nog niet of ik mijn BSA ga halen. Moet ik al een herinschrijvingsverzoek doen?

  Als je verwacht je BSA wel te gaan halen of je krijgt een uitgesteld BSA, doe dan een verzoek tot herinschrijving in Studielink. Zodra je een positief BSA hebt behaald of je uitgesteld BSA is verwerkt in het Student informatiesysteem Osiris, dan word je herinschrijving automatisch geactiveerd door ons. Op voorwaarde dat je ook de betaling van je collegegeld hebt geregeld.

  Als je verwacht dat je je BSA niet gaat halen voor dit studiejaar, doe dan nog geen herinschrijvingsverzoek in Studielink!

  LET OP: zorg wel dat je je herinschrijving hebt geregeld voor 1 september!

 • Wat moet ik doen als ik mij voor volgend studiejaar niet meer wil inschrijven?

  Wil je je niet herinschrijven voor het nieuwe studiejaar, dan geef je dit door in Studielink. Zie het ‘stappenplan - Ik wil niet herinschrijven’ in Studielink. Nadat je hebt aangegeven dat je niet wilt herinschrijven, zal je inschrijving via rechtswegen per 1 september aflopen. We zullen je geen e-mails meer sturen over de herinschrijving.

 • Wat als ik gedurende het studiejaar afstudeer, moet ik dan voor het hele jaar betalen?

  Ja, wanneer je je her-inschrijft dien je het collegegeld voor het hele studiejaar te regelen. Als je van plan bent om af te studeren: zie de informatie op onze website over uitschrijven en collegegeld. Je komt mogelijk in aanmerking voor een gedeeltelijke restitutie

Als je vraag hier niet tussen staat, neem dan contact op met Student Services.