Bas Kerkwijk benoemd als ceo Novel-T

Per 1 januari 2024 start Bas Kerkwijk (52) als nieuwe ceo van stichting Novel-T en directeur van University of Twente Holding (UTH). Met zijn bewezen staat van dienst op het gebied van innovatie en ondernemerschap neemt hij het stokje over van Jaap Beernink, die in de zomer al de overstap maakte naar een bestuurdersrol bij Deltion College.

Met Bas Kerkwijk halen Novel-T en UTH een leider aan boord die al een sterke band heeft met de organisatie en regio. Als UT-alumnus startte hij zijn loopbaan bij diezelfde Universiteit Twente als onderzoeker en bekleedde daarna managementfuncties bij Urenco Nederland, ETC en Twence. De laatste jaren leidde hij Flexiramics samen met de founder naar volgende groeistappen en nam hij met deze UT spin-off deel aan het Novel-T GROW Programma.

Novel-T kijkt uit naar de stappen die ze onder zijn leiderschap kunnen zetten. De benoeming markeert het begin van een nieuwe fase. Ad Louter, voorzitter van de Raad van Toezicht van Novel-T: “Novel-T heeft de afgelopen jaren een ambiteuze en krachtige koers ingezet die behouden moet worden. Bas is hier ongetwijfeld de juiste persoon voor. Als CEO zal hij samen met het team van Novel-T verder bouwen aan een resultaatgerichte en wendbare organisatie, die flexibel kan inspelen op nieuwe marktontwikkelingen. 

Ook Vinod Subramaniam, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Twente is verheugd: “Ik ben ervan overtuigd dat Bas op goede wijze invulling weet te geven aan de vertegenwoordiging van zowel Novel-T als UTH. Hij is de juiste persoon om de synergieën tussen de verschillende stakeholders te optimaliseren en de organisatie verder te positioneren op nationaal en internationaal niveau. Waarmee hij natuurlijk bijdraagt aan de Twentse ambitie om één van de meest innovatieve regio’s in Europa te zijn.”

Voor Bas Kerkwijk is dit een logische vervolgstap in zijn carrière: “Ik ben vereerd en trots dat ik mag bijdragen aan het succes van Novel-T en UTH. Ik heb zelf mogen ervaren wat de support van Novel-T kan doen voor ondernemers, dus ik kijk er naar uit om richting te mogen geven aan het behalen van het grote doel: impact maken met innovatief ondernemerschap. Het is extra speciaal omdat ik al mijn onderwijs-, onderzoeks- en bedrijfservaring heb opgedaan in en vanuit Twente, altijd met een internationale blik. Dat ik nu in deze hoedanigheid kan teruggeven aan dezelfde regio, samen met een ambitieus team, maakt mij erg gelukkig en dankbaar.”