SONS Twente 2022 op de Campus

De eerste aankondigingen van de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 op de Campus zijn zichtbaar. Ook de opbouw van het Special Olympics Dorp staat op het punt van beginnen. In het weekend van 10 tot en met 12 juni is Universiteit Twente de thuisbasis voor bijna 3.000 sporters en begeleiders die meedoen aan het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Hierbij praktische informatie over dit weekend.

Wat vindt er plaats op de Campus?
Het Special Olympics Dorp beslaat zo’n 25.000 vierkante meter van de Campus. In het dorp:
- Verblijven deelnemers en coaches in een speciaal daarvoor ingericht tentencomplex;
- Verblijven de officials in het U Parkhotel;
- Verblijven de internationale hockeyteams in de blokhutten op de Campus;
- Worden voor alle deelnemers maaltijden geserveerd in de feesttent vóór de Bastille.

Naast de sporten in alle 14 Twentse gemeenten, wordt er ook gesport op het UT-terrein:
- In en rond het sportcentrum vinden verschillende activiteiten plaats, waaronder Healthy Atletes, het Bocce toernooi, MATP en de Sportinstuif;
- Op de hockeyvelden van DHC wordt het grootste Europese G-hockeytoernooi ooit georganiseerd met deelnemers uit België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië en Ierland. DHC organiseert dit toernooi.

Bereikbaarheid
Vanaf maandag 30 mei tot en met donderdag 9 juni vindt de opbouw plaats. Er zijn geen wegen afgesloten, maar je kunt enige hinder ondervinden op bijvoorbeeld de Drienerlolaan-Campuslaan en de Boerderijweg.
Tijdens het evenement (van 10-12 juni) is het weggedeelte van het kruispunt Campuslaan/Calslaan tot kruispunt Campuslaan/Drienerlolaan afgesloten. Net als het gedeelte van de kruising Campuslaan/Drienerlolaan tot aan de Bastille.

Aankomst en vertrek deelnemers
De deelnemers verblijven in het Special Olympics Dorp, maar sporten op een andere locatie. Dit betekent dat zij dagelijks vervoerd worden met pendelbussen.

  • Vrijdag aan het begin van de middag arriveren de teams op de Campus via de achterzijde Calslaan. Zij worden per groep begeleid naar hun verblijf in het Special Olympics Dorp;
  • Diezelfde middag (rond 14.30 - 15.00 uur) verlaten alle deelnemers en begeleiders de Campus via de Drienerlolaan voor de officiële opening in het FBK stadion. Het verkeer wordt dan begeleid door verkeersregelaars.
  • Zaterdagochtend en zondagochtend (tussen 08.00 - 09.30 uur) verlaten de sporters en hun begeleiders de Campus op dezelfde manier. Via de Drienerlolaan gaan ze naar de locatie van hun sportactiviteit.

Beveiliging
Voor wat betreft de beveiliging op de Campus werkt de beveiligingsorganisatie van SONS samen met de UT. Er is gedurende het evenement permanent bewaking aanwezig. Tijdens de op- en afbouw van het evenement is er nachtbeveiliging. 

Meer informatie
Het volledige programma voor deze drie dagen vind je op de website van Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022
Neem voor vragen contact op met Wim Senger, tel: 06-47354923 of mail: w.f.m.senger@utwente.nl.
 

Op/van

Tot en met

Dag

Activiteit

30 mei

9 juni

Maandag t/m donderdag

Opbouw

8 juni

8 juni

Woensdag

Feestavond Aveleijn

9 juni

9 juni

Donderdag (16.00 uur)

Opening Special Olympics Dorp door CvB

10 juni

10 juni

Vrijdag

Aankomst/Side events/Opening

11 juni

11 juni

Zaterdag

Sporttoernooi/Side events

11 juni

11 juni

Zaterdag

Feestavond SONS

12 juni

12 juni

Zondag

Sporttoernooi/Side events/Afsluiting

13 juni

14 juni

Maandag en dinsdag

Afbouw