Engels schrijven? Het UT-taalpakket en de UT English Style Guide bieden ondersteuning!

De UT hanteert Brits Engels als huistaal voor officiële stukken en publicaties. Maar wat houdt dat in; waarop moet je als schrijver letten? Om het schrijven van UT-teksten in het Brits Engels te vergemakkelijken zijn er twee handige hulpmiddelen ontwikkeld:

1) het UT-taalpakket Engels: via het Software Centre (https://www.utwente.nl/en/service-portal/hardware-software-network/software/software-for-your-work-computer-windows-managed-by-software-centre?lang=nl) is dit taalpakket beschikbaar, waarmee je in één handomdraai Brits Engels als standaard taal op je computer kunt installeren.

Dit handige pakket, gebouwd door LISA, zorgt er tevens voor dat Brits Engels in alle Office-programma’s als standaard taal ingesteld wordt en dat daarbij de schrijf- en spellingcontrole meteen is ingeschakeld. Zo zie je in één oogopslag of er iets fout gaat en bespaar je jezelf tijd!

2) UT’s English Style Guide: in deze stijlgids vind je alles wat je moet weten over spelling, interpunctie, afkortingen, hoofdletters – noem maar op. De UT-stijlgids voor Engels vind je hier: (https://www.utwente.nl/en/ces/language-centre/organisation/english-styleguide/)

Voor een laatste controle van niet-wetenschappelijke teksten op taal en stijl kun je natuurlijk bij onze kosteloze redactiedienst terecht. 

De handleiding bij de installatie van het taalpakket en wat snelle schrijftips vind je in de bijlage. Let op: zorg ervoor dat je VPN aanstaat, als je het pakket installeert. Hulp nodig bij het installeren? Neem contact op met de Servicedesk ICT (LISA): servicedesk-ict@utwente.nl

Heb je vragen over de UT-stijlgids Engels of wil je kosteloos niet-wetenschappelijke teksten laten redigeren? Neem dan contact op met het UTLC: vertalingen@utwente.nl