CampusCrowdMap Vermijd de drukte

Het veilig houden van onze campus staat voor de UT voorop. Naast het samen volgen van de Coronagedragsregels wordt iedereen ook gevraagd de drukke plekken te vermijden. Om je hierbij te helpen, is de CampusCrowdMap nu online.  

De CampusCrowdMap geeft je inzicht in de drukte in een gebouw. Met de kleuren rood, oranje en groen wordt aangegeven hoe het aantal personen zicht verhoudt tot de 1,5M capaciteit van het gebouw. Met deze informatie kun je zelf bepalen welk gebouw je wel of niet gaat bezoeken tussen de colleges of vergaderingen. 

Werking en privacy

Omdat we grote waarde hechten aan iedereens privacy  wordt de drukte gemeten aan de hand van het aantal apparaten dat verbonden is met de wifi netwerken ‘eduroam’ of ‘Enschede_stad_van_nu’ en niet op individueel niveau. Dit betekent concreet dat de drukte bij benadering wordt gemeten omdat het kan zijn dat iemand geen of meerdere apparaten verbonden heeft. De CampusCrowdMap geeft daarmee geen exacte weergave of garantie, maar een goede indicatie van de huidige drukte in de UT gebouwen waarmee je zelf kunt bepalen welk gebouw je gaat bezoeken om de drukte te vermijden.

Ontwikkeling

Op dit moment laat de CampusCrowdMap de bezetting zien per gebouw. De komende weken wordt verder gebouwd aan de CampusCrowdMap om je ook inzicht te geven in de drukte per verdieping van een gebouw. Op die manier kun je nog beter voor jezelf bepalen waar je naartoe gaat. 

Meer informatie: utwente.nl/campuscrowdmap