HomeOnderwijsStudent Services/ContactNieuws & eventsNieuws voor studentenNieuwe missie, visie en strategie Shaping 2030 in afrondende besluitvorming

Nieuwe missie, visie en strategie Shaping 2030 in afrondende besluitvorming

Het College van Bestuur heeft op 4 november een voorlopig besluit genomen ten aanzien van de nieuwe missie, visie en strategie van de Universiteit Twente, Shaping2030. Het resultaat is een gezamenlijk eindproduct, waaraan in de afgelopen periode door vele medewerkers is meegewerkt en -gedacht. Het CvB is trots op het resultaat en op de wijze waarop deze tot stand is gekomen.

In januari hebben we het Shaping2030-traject afgetrapt met een aantal inspiratiesessies. Hieraan hebben zo'n 650 studenten en medewerkers van de UT deelgenomen. Het CvB heeft daarnaast met vele partners gesproken, waaronder met een grote groep middelbareschoolscholieren middelbareschoolleerlingen.In diverse fora, strategische bijeenkomsten, klankbordsessies en denktanks zijn ideeën verzameld om de toekomst van de universiteit te kunnen vormgeven. In mei is vervolgens de eerste versie van de nieuwe missie en visie van de UT opgeleverd. 

Vlak voor de zomer zijn vier strategy working groups aan de slag gegaan met een verdere vertaling naar de strategie voor de komende drie jaar, die moeten bijdragen aan het waarmaken van onze visie. Ze hebben zich op vier onderwerpen gericht: Open, Sustainable, Personalized en Way of Working.

Eind september heeft een schrijfteam, onder aanvoering van Mark van Vuuren de eerste versie van de volledige missie, visie en strategie gerealiseerd. Daarin zijn alle ideeën, voornemens en plannen vanuit de verschillende werkgroepen meegenomen en gebundeld tot een coherent en stevig verhaal. Dat bleek een ingewikkelde puzzel. Diverse collega's hebben daarna meegelezen om te komen tot het definitieve voorstel. 

Het College van Bestuur heeft veel waardering voor het werk van het schrijfteam en is onder de indruk van de toewijding waarmee velen in de afgelopen periode hebben meegewerkt.

Het woord is nu aan de Universiteitsraad en de Raad van Toezicht, die gedurende het proces steeds up de hoogte zijn gehouden over de voortgang. Zij worden gevraagd hun goedkeuring te geven over de voorliggende missie, visie en strategie. Shaping2030 staat op 11 december op de agenda van de URaad. De Raad van Toezicht zal deze een dag later bespreken in hun periodieke overleg. 

De concept-missie, visie en strategie kan je hier downloaden (in pdf).

drs. B.G. Lankhaar (Bertyl)
Woordvoerder CvB (momenteel directeur Kennispark Twente a.i.)