HomeOnderwijsStudent Services/ContactNieuws & eventsNieuws voor studentenOngewenst gedrag bespreekbaar maken: 'active bystander' training

Ongewenst gedrag bespreekbaar maken: 'active bystander' training

De Universiteit Twente streeft naar een sociaal veilige omgeving voor iedereen: respect, integriteit, eerlijkheid en aandacht zijn daarin cruciaal. De met verschillende prijzen bekroonde 'Active Bystander'-training van Scott Solder sluit hier naadloos op aan. Op verschillende dagen in januari en februari 2019 komt Scott Solder deze training op de UT verzorgen. Tijdens deze dagen kan Scott 300 UT-medewerkers en studenten trainen. Meld je aan om deel te nemen!

VAN 'BYSTANDER' NAAR 'ACTIVE BYSTANDER '

Een bystander, of letterlijk vertaald 'omstander', is een persoon die een conflict of gedrag heeft waargenomen dat onaanvaardbaar is. Het kan ernstig of van geringe betekenis zijn, eenmalig of herhaald, maar de omstander wéét dat het gedrag destructief is of waarschijnlijk een slechte situatie verergert. Een 'active bystander', of 'actieve omstander' onderneem wél stappen die een verschil kunnen maken. 

OVER HET ACTIEVE BYSTANDER TRAININGSPROGRAMMA

Het Active Bystander-trainingsprogramma is bedoeld om medewerkers en studenten in staat te stellen ongewenst gedrag uit te dagen en culturele verandering teweeg te brengen door het versterken van berichten die de grenzen van onacceptabel gedrag definiëren.

Veel mensen die (voor velen) onacceptabel gedrag vertonen, denken vaak dat hun gedrag normaal is. Sommige mensen geven er misschien niet om dat hun gedrag anderen schade toebrengt, maar sommige mensen realiseren het zich misschien niet eens. Door onaanvaardbaar gedrag bespreekbaar te maken en grenzen duidelijk(er) aan te geven, wordt de druk op mensen die onacceptabel gedrag vertonen groter om hun gedrag te heroverwegen. De Active Bystander training kan hieraan bijdragen! We verwelkomen je graag voor een 1,5 uur durende training in januari of februari