Zie Over het PLD Centre

School of Regional Healthcare Transformation (SoRHT)

Transformeren om samen transformatie mogelijk te maken!

De zorg ondergaat verschillende gedaantewisselingen tegelijk. Dit wordt onder meer gevoed door de aanhoudende stroom aan technologische, farmaceutische en andere innovaties, de groeiende disbalans tussen zorgvraag en -aanbod, de toenemende aandacht voor positieve gezondheid en preventie, en groeiende autonomie van burgers. Zorg willen we ook steeds meer in de regio organiseren. Het totaal van al deze veranderingen heeft grote impact op alle betrokkenen: van organisaties tot personen. Alles wat voorheen ‘gewoon’ was lijkt te gaan veranderen. Hoe realiseren we een nieuw ‘gewoon’, als het huidige ‘normaal’ al zo complex is?

Wouter Keijser, MD, PHD
“Zorgtransformatie is samen onze verschillende, diepgewortelde gewoonten en regels in de zorg opnieuw gestalte geven. Zo dicht mogelijk bij en met patiënt en cliënt. Een ‘grand social change’. De school faciliteert dit door continue kruisbestuiving tussen praktijk, academische principes en innoverende co-creatie.”
Wouter Keijser, MD, PHD
Trailblazer SoRHT
People pageLinkedIn

De School of Regional Healthcare Transformation helpt op deze vraag antwoorden te vinden. Wij doen dat vanuit een learning community, waarin we praktijk-wijsheid vermenigvuldigen met academische principes en wetenschappelijke kennis. Daarbij kruisbestuiven we professionele deskundigheid met gezamenlijke leerervaringen in het veld. De school, kortweg SoRHT, staat voor het delen en vermenigvuldigen van onderzoek, educatie/ontwikkeling en praktijktoepassingen op het gebied van effectieve zorgtransformatie. En zonder de wetenschappelijke zorgvuldigheid los te laten, nemen we de vraagstukken en uitdagingen uit de praktijk steeds als leidraad.

Zorgtransformatie
Een lawine aan perspectieven op zorgtransformatie

Van weerbaarheid tot zwerm-theorie. Theo Toonen, decaan van de University of Twente in gesprek met Wouter A. Keijser en Paul van Liempt, o.a. over: Wat drijft transformatie: technologie of techniek? Wat is de impact van personalized healthcare technology? Hoe pakken we zorgregionalisering aan: met een recept of een op-maat aanpak? En ook: de aankondiging van de nieuwe School of Regional Healthcare Transformation, te lanceren komende zomer...

Bekijk hier alle vodcasts!

Aanmelden nieuwsbrief

  • Wil jij op de hoogte worden gehouden over alle ins en outs van onze programma's? Meld je dan nu aan!

    Meld je aan voor de nieuwsbrief!

    * indicates required

Partners