Organiseren van Risicomanagement

Regelmatig worden bedrijven en overheden geconfronteerd met risico’s en situaties, die een grote impact hebben op de veiligheid van mensen en de continuïteit van bedrijfsvoering.

Risico's van organisatievormen

Het vakgebied risicomanagement streeft naar een integraal beleid in de omgang met deze bedrijfsmatige en maatschappelijke risico’s. Voor de implementatie van risicomanagement is actuele kennis en inzicht van effectieve organisatievormen van eminent belang.

Oorzaken en oplossingen rond risico’s liggen zowel binnen als buiten de organisatie, omgevingen die in toenemende mate complex en dynamisch zijn. Bestaande of nieuw gekozen organisatievormen kunnen een grote impact hebben op de omgang met risico’s en zodoende ook op de toekomstige vitaliteit van bedrijven en instituties. Zeker nu steeds vaker publiek-privaat en internationaal wordt samengewerkt is de juiste inbedding van risicomanagement binnen organisaties en projecten van groot belang. De snelle ontwikkeling van nieuwe risicovormen vraagt daarnaast om flexibele organisatievormen en medewerkers die adequaat om kunnen gaan met onverwachte situaties en trends. Dat geldt zeker voor organisaties waarvoor innovatie dagelijkse praktijk is.

Ontvang digitale brochure

INZICHTEN MASTERCLASS 

Deze masterclass biedt je enerzijds actuele inzichten in de risico’s verbonden aan de wijze waarop jouw organisatie is ingericht en wordt geleid. Anderzijds staat de organisatorische vormgeving van risicomanagement centraal. Hierbij wordt ingehaakt op de mogelijkheden van maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook gekeken naar de plichten die organisaties hebben op het vlak van compliance en governance. Doel is het vormgeven van een alerte, proactieve organisatie die vitaal kan reageren op actuele en toekomstige risico’s.

Koos de Rooij,  Royal Netherlands Airforce

“In mijn vak draait alles om het beheersen van risico’s. Goede bedrijfsvoering is essentieel om de operationele inzet van onze vliegtuigen te garanderen. Het organiseren van risico management is hier onlosmakelijk mee verbonden. Ik heb dan ook veel geleerd van de Masterclass Organiseren van Risicomanagement

Koos de Rooij, Royal Netherlands Airforce

Voor wie?

De Masterclass Organiseren van Risicomanagement is bedoeld voor (project)managers en professionals in de publieke, private en non-profitsector die op zoek zijn naar verfrissende kennis, inspiratie en een nieuw netwerk. Managers en professionals die op basis van actuele kennis en inzichten risicomanagement willen implementeren of optimaliseren binnen hun organisatie.

Je wordt als deelnemer aan de masterclass toegelaten als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

Vragen over deze masterclass?
M.R. van der Leer (Marjolein)
Studieadviseur PLD Centre

Opleidingsoverzicht

Certificering
Masterclass Organiseren van Risicomanagement
Bewijs van deelname
Faculteit
Professional Learning and Development
Duur
3 maanden
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
90% Nederlandstalig
10% Engelstalig
Instroommoment
6 februari 2025
Locatie
Enschede, U Parkhotel
Aantal plaatsen
Er zijn 20 opleidingsplaatsen
Collegedagen
6

Meer weten?

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies