Masterclass Innovatiemanagement voor het MKB

Een praktische insteek van de training gebaseerd op specifieke wetenschappelijke kennis over innovatiemanagement

De technologische ontwikkelingen gaan momenteel razendsnel. Smart manufacturing, robotisering, gedigitaliseerde services, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar hoe zet je als mkb-bedrijf zulke nieuwe technieken in voor eigen innovaties? En hoe speel je in op de veranderende wensen en behoeften van klanten die meebewegen in deze ontwikkelingen? Dat leer je in de speciaal voor mkb-bedrijven ontwikkelde masterclass Innovatiemanagement voor het MKB. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe je het innovatieproces organiseert en aanstuurt, en hoe je daarbij open samenwerkt met leveranciers, klanten en partners. De opgedane kennis pas je direct toe op cases bij het bedrijf waar je werkt.

Ontvang digitale brochure

Van idee tot succesvol product

In de masterclass komen allerlei verschillende aspecten van innovatie aan bod. Van techniek en business tot organisatie en aansturing. Je leert hoe je samen het hele proces doorloopt van een eerste idee tot een succesvol product. Hoe je innovatie binnen je bedrijf verder brengt. Maar ook hoe je daarin kunt samenwerken met klanten, leveranciers en partners buiten de keten, oftewel open innovatie. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

Innovatiemanagement voor het MKB

Direct toepassen in de praktijk

De nadruk in deze masterclass ligt op toepassen. Zowel in de bijeenkomsten als in de periodes daartussen is er volop ruimte om de opgedane kennis te koppelen aan de dagelijkse praktijk van het maakbedrijf waar je werkt. In de bijeenkomsten ga je na een theoretisch deel in groepjes uiteen om te werken aan concrete cases. Of dat nu een vraagstuk is wat op dit moment speelt, een idee voor de toekomst of een innovatietraject uit het verleden. Ook mislukte pogingen zijn interessant om van te leren. Deze actieve opzet met uitwisseling van kennis en ervaring uit de praktijk zorgt voor een maximaal leereffect. Bovendien kan de masterclass concreet bijdragen aan het succes van jouw businesscase.

Na het doorlopen van de masterclass kun je:
  • Innovatiekansen beter herkennen en de implicaties voor het bedrijf op korte en lange termijn beoordelen;
  • Innovatie binnen het bedrijf naar een hoger plan tillen door integratie in andere bedrijfsonderdelen;
  • Open innovatieprocessen met partners binnen en buiten de keten integraal managen;
  • Een innovatiestrategie ontwikkelen die past bij het bedrijf en de beschikbare competenties;

Voor wie?

De masterclass is interessant als je bij een mkb-bedrijf werkt en een rol in innovatie of business development hebt of ambieert. Je denkt en werkt op HBO+/WO-niveau en houdt van een praktische insteek.

Opleidingsoverzicht

Certificering
Masterclass Innovatiemanagement voor het MKB
certificate
Faculteit
Professional Learning and Development
Duur
5 dagen
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
100% Nederlandstalig
Startdata
Tijden nog niet bekend
Aantal plaatsen
Er zijn 16 opleidingsplaatsen
Deeltijdopleiding
2 instroommomenten per jaar
Prijs
€3.950,-
Resultaat
Certificaat + lid van de learning community 'Innoveren in het MKB'
Heb je vragen over deze masterclass?
dr. R.P.A. Loohuis MBA (Raymond)
Hoofddocent
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies