HomeOnderwijsLifelong LearningAanbieders & contactProfessional Learning & DevelopmentOpleidingenMaster Course Integraal Veiligheidsmanagement & Risicomanagement

Integraal Veiligheidsmanagement & Risicomanagement

1-op-1 gesprek met onze studieadviseur

Veiligheid is een essentiële voorwaarde en eveneens een ondersteunend proces van je core business. Hoe houd je de regie op de integrale veiligheid binnen jouw organisatie?

Het zekerstellen van een veilige werkomgeving behoort tot de kerntaken van iedere organisatie, zowel in de publieke als de commerciële sector. Niet alleen om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen, maar ook om de continuïteit van de organisatie zeker te stellen in het geval van bijvoorbeeld een ramp of een crisis.

Maar veiligheid van de werkomgeving is een buitengewoon breed begrip. Je kunt denken aan de fysieke veiligheid van gebouwen en installaties, de werkomstandigheden van werknemers, de beveiliging van ICT-systemen, mogelijke gezondheidsrisico’s en de sociale veiligheid van medewerkers. De master course Integraal Veiligheidsmanagement & Risicomanagement biedt inzicht in het creëren, implementeren en borgen van integrale veiligheid binnen je organisatie.

Ontvang digitale brochure
Master Risicomanagement

De master course Integraal Veiligheidsmanagement & Risicomanagement is een keuzeleertraject binnen de deeltijdmaster Risicomanagement. Je kunt deze master course volgen als onderdeel van deze master, maar de master course is ook eenvoudig als los programma te volgen.

Tijdens deze parttime master course van zes maanden maak je kennis met de belangrijkste theorieën, methoden en technieken op het gebied van integraal veiligheidsmanagement. Uiteindelijk werk je toe naar een onderbouwd, uitvoerbaar, integraal veiligheidsplan voor jouw organisatie, of je focust je op de beoordeling, reflectie en eventuele herziening van het al bestaande veiligheidsplan. Je kunt rekening houden met een studiebelasting van 20 uur per week.

Voor wie?

Of je nu werkzaam bent als veiligheidsmanager of integraal veiligheidskundige, je je hiertoe wilt laten omscholen of op een andere manier betrokken bent bij het organiseren en borgen van veiligheid binnen een bedrijf of organisatie: de master course Integraal Veiligheidsmanagement & Risicomanagement is voor iedere professional zich verder wil ontwikkelen op het gebied van integraal veiligheidsmanagement.

Je wordt als deelnemer toegelaten als je:

Vragen over deze master course?
M.R. van der Leer (Marjolein)
Studieadviseur PLD Centre

Opleidingsoverzicht

Certificering
Master Course Integraal Veiligheidsmanagement & Risicomanagement
Bewijs van deelname
Faculteit
Professional Learning and Development
Duur
6 maanden
Voltijd/deeltijd
Deeltijd
Taal
10% Engelstalig
90% Nederlandstalig
Instroommoment
19 december 2024
Locatie
Enschede, U Parkhotel
Aantal plaatsen
Er zijn 20 opleidingsplaatsen
Collegedagen
12

Meer weten?

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies