Zie 2017

Musical Soldaat van Oranje

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken...: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

GA SAMEN MET DE UT-KRING OP ZONDAG 19 FEBRUARI 2017 NAAR DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE IN DE THEATERHANGAAR ACHTER DE DUINEN VAN KATWIJK.

De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Algemeen:
We verzamelen om 10.00 uur bij gebouw Spiegel, bij de zij-ingang (kant waar de bewaking zit), op de Campus UT. Om 10.15 uur vertrekken we richting Katwijk. Als we daar zijn is er gelegenheid om bijvoorbeeld een hapje te eten. Hierna vertrekken we naar de TheaterHangaar, 4 km verderop, waar de voorstelling plaats zal vinden.
We verwachten ’s avonds rond 21.00 uur weer terug te zijn bij gebouw Spiegel, op de Campus UT.

Kosten:
UT-Kringleden: € 45,00 per persoon
Introducee (1 per betalend lid): € 45,00 per persoon
Inbegrepen zijn: busreis (retour), 2de rangs kaart musical en koffie of thee op de heenreis.

Aanmelden en betalen: 
Aanmelden is niet meer mogelijk. Alle plaatsen zijn vergeven.
Het kan voorkomen dat het nog mogelijk is aan te melden en te betalen via de internetkassa terwijl alle plaatsen al vergeven zijn. De te veel aangemelde personen krijgen hiervan z.s.m. bericht.
De Inschrijfvoorwaarden zijn te vinden op onze website.

Klik hier voor de trailer op youtube van de musical.
Meer lezen over de musical? Check de website van Soldaat van Oranje.