Dagtrip Groningen

ZATERDAG 19 SEPTEMBER, 7.30 UUR TREINSTATION ENSCHEDE

Deze dag wordt georganiseerd door de personeelsvereniging van de Gemeente Enschede. Leden van de UT-kring worden uitgenodigd mee te gaan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


ZET DEZE DATUM VAST IN UW AGENDA. AANMELDEN IS NU NOG NIET MOGELIJK. NADERE INFORMATIE VOLGT ZO SPOEDIG MOGELIJK.


Groningen heeft officieel de leukste winkelstraat van Nederland: de Folkingestraat. Daarnaast staat Groningen bekend om de Martinitoren, A-kerk en is het een stad vol historie!

folkingestraat1

Wat is de bedoeling (goed lezen!):
- 07.34 met de trein vanuit Enschede (of opstappen dichterbij je eigen woonplaats op de route tussen Enschede en Groningen). Overstappen in Zwolle, uiterlijk 07.25 uur aanwezig zijn op het station in Enschede of zelf zorgen dat je tijdig opstapt op een ander station.

- aankomst om 09.44 uur op Centraal Station Groningen

- om 10.00 uur gezamenlijk met de hele groep een rondvaart door de stad Groningen, inclusief koffie/thee/gebak. Deze rondvaart duurt een uur.

- 2 ‘keuze-blokken’ voor de middag, dat wordt hieronder uitgelegd.

- om 17.00 uur gezamenlijk afsluiten met arrangement ‘HEET HANGIJZER’ incl. drie consumpties (bier/fris/wijn) bij de Ouwe Brandweer in Groningen, http://www.ouwebrandweer.nl/.

- om 20.16 uur gezamenlijk terug met de trein. Je mag later teruggaan, dat is geen probleem.


- om 22.27 uur aankomst op het Centraal Station in Enschede.

Voor het basisprogramma (treinreis, rondvaart, koffie/thee/gebak, afsluitend diner) betaal je een eigen bijdrage van € 30,00 per persoon. Verder hebben we nog een aantal leuke activiteiten georganiseerd waar je uit kunt kiezen en waar je nog een kleine eigen bijdrage voor betaald.


De keuzeblokken voor de middag, de Personeelsvereniging betaalt bij optie A,B en C ook de helft van de kosten.

BLOK 1: 12.00-14.00 uur

BLOK 2: 14.30-16.30 uur

A.Stadswandeling, onder leiding van een gids van de VVV. Duur ca. 1,5 uur. Start om 12.00 uur. Maximum van 20 deelnemers.

Eigen bijdrage:
€ 2,50 p.p.

E.Stadswandeling, onder leiding van een gids van de VVV. Duur ca. 1,5 uur. Start om 14.30 uur. Maximum van 20 deelnemers.

Eigen bijdrage:
€ 2,50 p.p.

B. Rondleiding door de A-Kerk, waarbij je ook op de gewelven gaat (via trappen, ca 26 meter hoog). Schitterend panorama uitzicht vanaf de toren. Start om 12.00 uur. Maximum van 18 deelnemers.

Eigen bijdrage:
€ 2,00 p.p.

F. Rondleiding door de A-Kerk, waarbij je ook op de gewelven gaat (via trappen, ca 26 meter hoog). Schitterend panorama uitzicht vanaf de toren. Start om 12.00 uur. Maximum van 18 deelnemers.

Eigen bijdrage:
€ 2,00 p.p.

C. Op eigen gelegenheid naar het Groninger Museum. Mensen met een museumjaarkaart en leden van de vereniging Rembrandt mogen gratis naar binnen, dan dus geen eigen bijdrage. Vermeld dit bij aanmelding.

Eigen bijdrage:
€ 6,00 p.p.

G. Op eigen gelegenheid naar het Groninger Museum. Mensen met een museumjaarkaart en leden van de vereniging Rembrandt mogen gratis naar binnen, dan dus geen eigen bijdrage. Vermeld dit bij aanmelding.

Eigen bijdrage:
€ 6,00 p.p.

D. Op eigen gelegenheid rondlopen in de stad Groningen, en zelf kiezen wat je gaat doen.

Dit maak je zelf zo duur als je wilt!

H. Op eigen gelegenheid rondlopen in de stad Groningen, en zelf kiezen wat je gaat doen.

Dit maak je zelf zo duur als je wilt!

Voorbeeld: je kiest voor eerst de stadswandeling, daarna het Groninger Museum: je eigen bijdrage wordt dan per persoon € 30,00 + € 2,50 + € 6,00 = € 38,50.