Winnaar 2022

Metz is de winnaar van de Professor de Winterprijs voor haar toppublicatie in het Amerikaanse tijdschrift ‘American Journal of Political Science’ met als titel: Policy Networks Across Political Systems. Het artikel is gericht op een beter begrip van technologische transities op het gebied van waterkwaliteit en de verwijdering van microverontreinigingen uit afvalwater. Dr. Florence Metz (Faculteit BMS) is assistant professor Governance Resilience aan de UT met een achtergrond in politicologie en public policy (PhD). De prijs is vandaag uitgereikt tijdens de 61ste verjaardag van de UT op 12 mei 2023, de DIES Natalis.

Florence Metz (37 jaar) met een Frans-Duitse afkomst heeft reeds een ambitieus onderzoeks- en publicatieverleden opgebouwd en gepubliceerd in de meest gerenommeerde peer-reviewed tijdschriften (bv. Science).

“Ik ben een sociaal wetenschapper die gespecialiseerd is in vergelijkend overheidsbeleid, governance van milieuvraagstukken en politieke netwerken. Ik werk als assistent-professor op het gebied van bestuurlijke veerkracht aan de UT.” Haar postdoctoraal onderzoek ging over beleidstransities in diverse beleidsdomeinen, waaronder overstromingsrisico's, waterkwaliteit, landbouw, landgebruik, energie en duurzaamheid. Momenteel analyseert ze de onderlinge afhankelijkheid in de tijd tussen verschillende beleidssectoren.

PROFESSOR DE WINTERPRIJS

De Professor De Winterprijs, genoemd naar de in 2005 overleden hoogleraar, is een publicatieprijs voor vrouwelijk toptalent. Het prijzengeld à 2500 euro is bedoeld als stimulans voor het verder ontwikkelen van een wetenschappelijke loopbaan. Dit jaar werd de prijs voor de vijftiende keer uitgereikt.