Oud-Winnaressen van Dammebeurs aan het woord

Universiteitsfonds Twente
Uw gift telt, elk jaar weer!

Twee oud-winnaressen beschrijven welk effect het winnen van de Van Dammebeurs op hun leven heeft gehad.

“In 2006 won ik de Marina van Damme-prijs, onder andere omdat ik in 2002 het Netwerk van Ondernemende Onderwijskundigen (NetOO) mede heb opgericht. Dat is een netwerk van zelfstandige onderwijskundigen die aan de Universiteit Twente hebben gestudeerd. We helpen elkaar met de professionalisering van onze dienstverlening, bieden extra expertise bij moeilijke vraagstukken en werken samen bij grotere projecten.” 

“Dankzij het winnen van de prijs ben ik nu aangesloten bij het Marina van Damme-netwerk. Waar NetOO inhoudelijke herkenning biedt, ontmoet ik dankzij dit netwerk juist vrouwen uit andere vakgebieden. Ze zijn werkzaam in allerlei disciplines, zowel in het bedrijfsleven als de wetenschap, en allemaal hebben ze lef, drive en ambitie.” 

“Juist omdat we uit verschillende vakgebieden komen kunnen we elkaar inspireren en van elkaar leren. Hoe bepaal je je prioriteiten? Welke risico’s neem je? Wat kan je anders aanpakken? En hoe ga je om met werkdruk, de balans tussen werk en privé? We praten niet alleen over successen, maar helpen elkaar ook met de hobbels die we onderweg tegenkomen. Met zijn allen willen we rolmodellen zijn voor vrouwen die nog aan het begin van hun carrière of studie staan.” 

“De Marina van Damme-beurs is dus meer dan alleen een geldbedrag. Het biedt je de kans om via het netwerk contacten te leggen die je verder brengen.” 

Iris van de Kamp
Winnares Marina van Dammebeurs 2006

"Na mijn studie Informatica aan de Universiteit Twente ben ik gaan werken als organisatieadviseur. Ik besloot toen om Geneeskunde te gaan studeren en ben huisarts geworden. Dat is me goed bevallen. Ik vind het –nog steeds- heel erg leuk om patiënten te helpen, maar zag ook veel zaken in de zorg waarvan ik vond dat ze beter konden. Om daaraan bij te dragen wilde ik de kennis van mijn oude en nieuwe werk graag combineren.”

“Ik heb vervolgens de Marina van Dammebeurs aangevraagd, zodat ik de 'Kaderopleiding Beleid en Beheer' van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) kon gaan doen. Mede dankzij die opleiding kreeg ik een functie bij het wetenschappelijk bureau van het NHG, en inmiddels ben ik bestuurslid bij het de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Daarnaast werk ik nog steeds als huisarts.”

“Aan de opleiding die ik dankzij de Marina van Dammebeurs kon doen, heb ik veel gehad. Dan gaat het niet alleen om kennis, maar ook om het netwerk dat de opleiding mij heeft opgeleverd. Ik heb er veel mensen leren kennen die mij hebben geholpen om mijn carrière verder vorm te geven.”

“Als je een idee hebt waar je naartoe wil in je carrière, dan kan de Marina van Dammebeurs je echt het zetje geven dat je nodig hebt om je doelen te bereiken!"

Wendy Borneman
Winnares Marina van Dammebeurs 2010

Voor meer informatie over de van Dammebeurs bekijk deze pagina.