Zie Jaarcampagne

Geef om vliegende techniek voor noodhulp

Uw gift telt, elk jaar weer!

Bedankt voor uw steun!

“Wij ontwerpen en bouwen een drone om deel te kunnen nemen aan de studentencompetitie waar we een gesimuleerde humanitaire reddingsmissie zullen uitvoeren.” Jurgen Rietberg, student toegepaste natuurkunde team lid A3T.

Dankzij de €5.000 euro die wij ontvingen van de alumni en relaties van de universiteit hebben we zowel een 3D printer als een CNC foam cutter (een automatische piepschuimsnijmachine) kunnen kopen. Het huidige design van onze drone is dan ook bijna volledig 3D printbaar. We hopen dat dit het model makkelijker toegankelijk maakt voor onze doelgroep: hulporganisaties in Afrika.

Een deel van de donaties zullen we gebruiken om ons bezoek aan Malawi te kunnen financieren. Daar zetten wen een drone-initiatief op  in samenwerking met Transport4Transport.. Vanwege de coronacrisis is ons bezoek verplaatst. Wij hopen nu mei 2021 te kunnen gaan.

De internationale studentenwedstrijd is dit jaar afgelast maar we zijn wel in de prijzen gevallen: ons team heeft de Innovation Award gewonnen voor het meest technisch innovatieve ontwerp! Verder zijn er momenteel drie start-ups aan het ontstaan uit projecten die afgelopen jaar zijn gestart. U kunt hierbij denken aan magazijn inventaris management en een techniek om meerdere drones te koppelen om zo zwaardere lasten te kunnen tillen. Ook heeft de ontwikkeling van ons design niet stilgestaan: het prototype is op 29 september getest en goedgekeurd! Heel veel dank voor uw steun!

  • Geef om vliegende techniek voor noodhulp

    Geef om vliegende techniek voor noodhulp

    “Het Aerobotic Tech Team Twente (A3T) bestaat uit 28 internationale, interdisciplinaire UT-studenten, met passie voor techniek. Wij ontwerpen en bouwen een drone om deel te kunnen nemen aan de internationale studentencompetitie UAS Challenge in Wales waar we een gesimuleerde humanitaire reddingsmissie zullen uitvoeren. Daarnaast willen onze drone ook inzetten voor een echte missie in Malawi. Onze drone zal de omgeving in kaart gaan brengen, zodat hulporganisaties dorpen die zich verplaatsen na overstromingen sneller kunnen lokaliseren. Ook  is de drone uitgerust om medicijnen te distribueren en gaan we de lokale bevolking onderwijzen in dronetechnologie. Helpt u ook mee dit mogelijk te maken? Veel dank!”

    Niels Kadijk
    Student Creative Technology en Team Manager A3T

Team up for Talent!
Doneer hier!