Jaarcampagne

geef om teamprestatie

Universiteitsfonds Twente
Uw gift telt, elk jaar weer!

Geef om teamprestatie

“Met RoboTeam hebben wij het initiatief genomen om de Universiteit Twente te vertegenwoordigen op het prestigieuze RoboCup2017 in Nagoya, Japan. Daar willen wij onze zelfdenkende robots aan de wereld tonen. Ons team bestaat uit UT studenten van verschillende disciplines. Dit interdisciplinaire team staat garant voor spannende innovaties en een uniek eindproduct! Steun ons initiatief en help ons om de Twentse robotica wereldberoemd te maken!”
Ewoud Croll, student Advanced Technology en voorzitter RoboTeam Twente

RoboTeam Twente is een multidisciplinair team van studenten van de Universiteit Twente. Ons doel is om mee te doen aan de RoboCup 2017 in Nagoya, Japan, in de eerste week van juli. RoboCup is het wereldkampioenschap Robot Voetbal met vijf gespecialiseerde competities.

De RoboCup heeft als ultiem doel: tegen het midden van de 21e eeuw wint een team van volledig autonome humanoïde robot voetballers een voetbalwedstrijd, die voldoet aan de officiële regels van de FIFA, van de winnaar van de laatste World Cup.

Binnen de categorie voetbal, zijn er vijf verschillende competities. Dit zijn:  Small Size, Middle Size, Humanoid, Standard Platform en Simulation league. Elke competitie heeft een andere focus op innovatie. We bereiden ons voor op de Small Size League, die zich richt op het probleem van samenwerking tussen intelligente robots en het maken van creatieve keuzes in een zeer snel veranderende omgeving door middel van gecentraliseerd systeem dat beslissingen maakt voor een team van spelers.

Voor de Small Size League bouwen we een team van 6 robots (met een hoogte van 150 mm en een diameter van 180 mm) die met elkaar kunnen communiceren en zelf een voetbalwedstrijd kunnen spelen. Er is dus geen afstandsbediening! De wedstrijden worden gespeeld met een oranje golfbal, op een veld van 9 bij 6 meter.

Streefbedrag €5.000