Zie Jaarcampagne

Geef om techniek en wetenschap in de klas

Uw gift telt, elk jaar weer!

Bedankt voor uw steun!

We hebben op de campus een Leerlingenlab en vele programma’s voor kinderen. Maar nu gaan we ook de klas in: vanaf 1 januari 2020 is het voor basisscholen verplicht om wetenschap en technologie onderwijs te geven.” Diede Boerman, Student Technische Bedrijfskunde en coördinator Xperimenta op Xpeditie

Dankzij de € 5.000 die wij van de donateurs van het Universiteitsfonds hebben ontvangen kunnen wij in het komende jaar Xperimenta op Xpeditie echt naar de scholen brengen. Wij waren er in de loop van het voorjaar klaar voor om de eerste pilot uit te rollen,  maar helaas liep dit jaar anders dan verwacht omdat de scholen dicht moesten. Dit was natuurlijk erg teleurstellend maar het heeft ons ook extra tijd gegeven om alles nog beter op de rit te zetten en nieuwe thema’s te bedenken.  

Xperimenta is al weer van start gegaan óp de campus en we hopen dat we nu ook zo snel mogelijk op Xpeditie naar de scholen kunnen gaan! Het is een geweldig programma geworden dat de kinderen, in hun eigen klas, op jonge leeftijd kennis laat maken met techniek en wetenschap. Namens de kinderen en de basisscholen: heel veel dank!

  • Geef om techniek en wetenschap in de klas

    Geef om techniek en wetenschap in de klas

    “Kinderen ontdekken de wereld vanuit een natuurlijke nieuwsgierigheid. Onze onderzoekers en studenten doen dit ook en zij kunnen kinderen goed laten zien dat wetenschap leuk is! De UT biedt kinderen vele uitdagende programma’s aan en op de campus is een prachtig Leerlingenlab. Maar nu gaan we ook de klas in: met ingang van 1 januari 2020 moeten alle basisscholen meer aandacht besteden aan wetenschap en technologie. Wij hebben hiervoor bij Pre-U een programma ontwikkeld om scholen te helpen: XPERIMENTA OP XPEDITIE. Onze studenten geven in de klas spannende en inspirerende lessen: een geweldige ervaring voor de kinderen, de leerkrachten en de studenten. We willen graag dat zoveel mogelijk scholen hieraan mee kunnen doen, ongeacht hun financiële situatie. Helpt u ook mee dit mogelijk te maken? Veel dank!”

    Diede Boerman, Student Technische Bedrijfskunde en coördinator Xperimenta op Xpeditie

Team up for Talent!
Doneer hier!