Over het OK Complex

Ontdek het Techmed Centre en de health labs

Het TechMed-centrum beschikt over twee gesimuleerde operatiekamers. De hybride OK is uitgerust met een Siemens Artis Pheno robotisch angiografiesysteem, real-time dosimetrie en een breed scala aan apparatuur om veilig om te gaan met ioniserende straling in een klinische omgeving. De gesimuleerde OK wordt door onze opleidingen gebruikt om een realistische klinische component toe te voegen aan onze bestaande stralingsdeskundigheidscursussen, om algemene chirurgische opleidingen te geven en als trainingsruimte voor medische professionals in onze Life-Long-Learning programma's.

Naast de hybride OK is er een tweede algemene OK beschikbaar die zich richt op nieuwe technieken voor minimaal invasieve chirurgie, van 3D-endoscopie en magnetische opsporing van tumoren tot intraoperatieve diagnostiek. Deze operatiekamer is uitgerust met een Brainlab Buzz beeldroutingsplatform dat een flexibele routing van gegevens uit verschillende bronnen mogelijk maakt. Daardoor onstaat een flexibele OK-opstelling die kan worden gebruikt voor zowel onderwijs als onderzoek. Beide ruimtes zijn uitgerust met A/V opnamesystemen, waardoor ze bij erg geschikt zijn voor het preklinisch testen van innovaties van zowel onze onderzoekers als onze partners in ons brede ecosysteem.

Naast de statische hardware beschikt het TechMed Centrum over een brede expertise in de productie van realistische fantomen voor uiteenlopende toepassingen, van foto-akoestiek en ultrasound tot MRI, die het mogelijk maken om gestandaardiseerde tests uit te voeren en nieuwe technologie├źn te valideren. Binnen het centrum wordt de gehele workflow voor de behandeling van dierlijk materiaal afgehandeld om nog realistischere experimenten mogelijk te maken.

Ontdek het OK complex
Volg de digitale rondleiding