Sessie 7 (van 8): Lekker eten om fit oud te worden
Wat hebben bonbons te maken met fit ouder worden? Patrick Tassignon, de oprichter van PRALEUCINE®, zal samen met geriater Jurgen Claassen in gesprek gaan over de rol van voeding in veroudering. Wat is gezond en waarom? En wat hebben gezonde spieren met een gezond brein te maken? We gaan praten over de wetenschap achter het verband tussen leefstijl en cognitieve veroudering, en over publiek-private samenwerkingskansen op dit gebied.
OPNAME SESSIE 7
Heb je de sessie gemist of wil je de uitzending nogmaals bekijken, dan kan via onderstaande video-registratie.
Sprekers
Food & Cognition: Het online MKB Café
Gedurende najaar 2020 en begin 2021 organiseert Food & Cognition een serie van 8 online MKB cafés. Tijdens elke sessie zal een wetenschapper en MKB'er hun licht laten schijnen op een onderwerp over voeding, gezonde leefstijl, brein en eetgedrag. Wat kunnen MKB'ers leren en gebruiken? We zoeken spanningsvelden op, dagen deelnemers uit om actief mee te denken in oplossingen en wellicht ontmoet u tijdens het event wel een nieuwe samenwerkingspartner om de eetbeleving of hersengezondheid van mensen met hulp van technologie te verbeteren?
VOOR WIE
Alle MKB, grotere bedrijven en onderzoeksinstellingen die geïnteresseerd zijn en werkzaam zijn in het domein van voeding, gezondheid, gedrag en technologie. Dit kan variëren van MKB'ers die te maken hebben met de eetervaring of eHealth technologie tot voedingsindustrie en tot wetenschappers die onderzoek doen in deze domeinen.
Haal meer uit je deelname
Wil je op de hoogte worden gesteld van alle sessies en ben je benieuwd naar de deelnemende MKB'ers, onderzoeksinstellingen en grote bedrijven? Haal meer uit je deelname door periodiek een mailing te ontvangen over de toekomstige sessies, je kunt alle sessie terugbekijken en je krijgt een inzicht in het groeiende community. Wellicht kom je via deze serie wel in contact met andere professionals werkzaam in dit domein en ligt een samenwerking in het verschiet?
Eerdere sessies
In de onderstaande overzicht vind je alle overige ingeplande thema's met betrekking tot voeding en cognitie. Op de betreffende pagina's vind je het programmaoverzicht, sprekers en meer informatie over het thema. Daarnaast kun je ook de opname in onderstaande sessies terugbekijken.
Organisatie
Dit event wordt georganiseerd door het strategische programma Personalized eHealth Technology, binnen het TechMed Centre instituut. Het event vindt plaats binnen het programma EFRO Food & Cognition en wordt gefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (ERDF) & Operationeel Programma Oost (OP Oost) binnen de Europese Unie.